Отидете към основна версия

2 818 7

Знаете ли, че автомобилите са по-мръсни от тоалетните?

  • тоалетни-
  • автомобили-
  • чистота-
  • бактерии

Учени от Университета по биологични науки към университета Астън проведоха интересно изследване. Те взеха проби от две тоалетни и пет коли, за да установят къде са най-много бактериите. Една от колите е на възраст от само година и половина.

Оказва се, че тоалетните са по-чисти от автомобилите, така, че ако обичате да похапвате в автомобила си, имайте едно на ум. Дезинфектант в автомобила е добро решение, не само предвид настоящата ковид обстановка.

Що се отнася до най-мръсните места в автомобилите, лидер се оказват багажниците, където бяха открити 1 425 бактерии. Следват седалките на водача (649 бактерии), скоростния лост (407 бактерии), задната седалка (323 бактерии) и арматурното табло (317 бактерии).

Интересното е, че едно от най-чистите места в колата е воланът. Проучването също така показа, че колкото по-стар е автомобилът, толкова повече бактерии съдържа. Независимо от това колко е стара колата, във всяка една от пробите са открити фекални бактерии, които са повече от тези в изследваните тоалетни.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.

Свързани новини