Last news in Fakti

3 Февруари, 2022 16:22 2 808 7

Знаете ли, че автомобилите са по-мръсни от тоалетните?

  • тоалетни-
  • автомобили-
  • чистота-
  • бактерии
Знаете ли, че автомобилите са по-мръсни от тоалетните? - 1

Учени от Университета по биологични науки към университета Астън проведоха интересно изследване. Те взеха проби от две тоалетни и пет коли, за да установят къде са най-много бактериите. Една от колите е на възраст от само година и половина.

Оказва се, че тоалетните са по-чисти от автомобилите, така, че ако обичате да похапвате в автомобила си, имайте едно на ум. Дезинфектант в автомобила е добро решение, не само предвид настоящата ковид обстановка.

Що се отнася до най-мръсните места в автомобилите, лидер се оказват багажниците, където бяха открити 1 425 бактерии. Следват седалките на водача (649 бактерии), скоростния лост (407 бактерии), задната седалка (323 бактерии) и арматурното табло (317 бактерии).

Интересното е, че едно от най-чистите места в колата е воланът. Проучването също така показа, че колкото по-стар е автомобилът, толкова повече бактерии съдържа. Независимо от това колко е стара колата, във всяка една от пробите са открити фекални бактерии, които са повече от тези в изследваните тоалетни.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да на някой

    11 2 Отговор
    екземпляри дори трябва да се дават тоалетните за пример за чистота,че в которите им е пълен леш.
  • 2 Уандман

    12 2 Отговор
    Тва да не са ви служебните коли бре хахаха Елате се качете в моята кола, гарантирам че е по чиста дори от на някои спалните..
    П.с. преди време имах възможността да надникна в една патрулка , вътре имаше обелки от шпек и трохи от хляб . По седалките имаше петна от кафе и още нещо. Само за протокола
  • 3 Сандеро ГТ

    8 7 Отговор
    И моята Дачия Сандеро ГТ е по-чиста от пет звезден хотел! Седалките ми са с луксозни калъфи и се чистят супер лесно-просто свалям и пъхам в пералнята, изпирал съм даже петна от лютеница! А по волана и таблото всичко блести от чистота, защото карам автомобила си само с ръкавици. Така предпазвам повърхностите от реакцията с козметичните продукти които ползвам. Препоръчвам на всеки да опита, за 11 години нямам едно петно по бутони и волан! Желая на всички здраве и по една чисто нова Дачия за да сте и щастливи!
  • 4 сектант

    15 0 Отговор
    по тази логика електричките са екотоалетни
  • 5 dddddd

    0 1 Отговор
    Ако не сте там може
  • 6 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    12 0 Отговор
    "Интересното е, че едно от най-чистите места в колата е воланът."

    "най-мръсните места в автомобилите, лидер се оказват багажниците, където бяха открити 1 425 бактерии. Следват седалките на водача (649 бактерии), скоростния лост (407 бактерии), задната седалка (323 бактерии)..."

    Ами ПЕДАЛИТЕ натискаш ги със същите обувки, с които ходиш в обществените тоалетни. За мен е странно, че педалите ги няма в класацията.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.