Отидете към основна версия

6 101 10

Кои са най-предпочитаните опции при покупка на кола

  • екстри-
  • автомобили-
  • проучване

Отговор на този въпрос ни дава едно интересно проучване за това, кои са най-желаните екстри при покупката на автомобил. За целта е проведена анкета сред 11 500 респонденти от двата пола, които са закупили както нови, така и употребявани автомобили. Резултатът е интересен, защото първото място отива при една от най-разпространените екстри - въздушни възглавници, за които гласуваха съответно 55 процента от анкетираните.

Възможно е да се изберат няколко опции наведнъж, уточняват в агенцията, провела проучването. Останалите опции от първите 5 не събраха дори 50 процента от гласовете. Втората позиция е за автоматичната скоростна кутия, а след нея се нареждат антиблокиращата спирачна система (ABS) и климатичният контрол. Петицата се затваря от електронната програма за стабилност (ESP).

„Зимните“ опции, с които повечето производители се опитват да оборудват своите продукти, се не се оказват особено важни. Общо 26,6% казват, че отоплението на седалките е полезно, докато само 16,1% са избрали отопляеми огледала за обратно виждане. Още по-малко - 12,1 процента от гласовете - получиха отоплението на предното стъкло. И накрая, рейтингът се допълва от сензорите за паркиране, които отбелязват 12.3 процента.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.

Свързани новини