Отидете към основна версия

4 436 11

Alfa Romeo Brennero ще е малък електрически кросоувър

  • alfa romeo-
  • brennero

В гамата той ще бъде разположен на една стъпка под Tonale

Международният концерн Stellantis систематично разширява гамата на италианската марка Alfa Romeo. През това десетилетие компанията трябва изцяло да премине към електрически автомобили, а първият такъв автомобил ще се появи през 2024 година.

Той ще представлява субкомпактен кросоувър, като информацията е на изпълнителният директор на Alfa Жан-Филип Импарато. В интервю за Automotive News Europe, Импарато отбеляза, че новият модел, който най-вероятно ще се казва Brennero, ще бъде стъпка под наскоро представения Tonale.

Въпреки че това ще бъде първото електрическо превозно средство на марката, Alfa Romeo ще предлага и версии с двигатели с вътрешно горене. През 2025 година пък ще се появи модел, който изобщо няма да има варианти с двигатели с вътрешно горене.

Ще припомним, че Импарато преди това ръководеше Peugeot, помагайки за подобряване на финансовите резултати на компанията. Както сам казва, целта му в Alfa Romeo е приблизително същата. Босът на марката посочва BMW като основен ориентир, с който италианската марка се състезава ожесточено в няколко сегмента наведнъж.

За да се бори с германците, Alfa Romeo ще актуализира сериозно гамата си и ще разработи пет нови модела. Един от тях е наскоро представеният кросоувър Tonale, докато другите два ще заменят Giulia и Stelvio. Четвъртият ще бъде кросоувърът Brennero, а петият е споменатият чист електрически автомобил, който все още е под съмнение.

Освен това Импарато се надява, че новите коли ще помогнат за сериозно увеличаване на продажбите в чужбина. Има и планове за завръщане и на американския пазар. Припомняме, че наскоро представеният кросоувър Tonale се превърна в един от онези автомобили, на които компанията възлага много големи надежди.

Първият хибриден кросоувър на Alfa Romeo е изграден на платформата FCA Small Wide (SUSW), която е в основата на Jeep Renegade и Compass. Италианците обаче отбелязват, че окачването, кормилното управление и електрониката са напълно нови.

Що се отнася до предстоящата поява на Brennero, има още една информация, която трябва да споделим с вас и това е цената. Според непотвърдена информация този нов модел ще струва около 30 000 евро (базова цена), което е доста голяма сума за превозно средство от този субкомпактен клас.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.

Свързани новини