Last news in Fakti

23 Декември, 2021 14:11 6 472 5

Ясни са характеристиките на новата Alfa Romeo Tonale

  • alfa romeo-
  • tonale-
  • тт данни

Информация за двигателя и задвижването беше разкрита от източник от Полша

Ясни са характеристиките на новата Alfa Romeo Tonale - 1

Дебютът на кросоувъра Alfa Romeo Tonale бе отлаган на два пъти поради недоволството на шефовете на марката от характеристиките на хибридния силов тракт и поради глобалния недостиг на чипове. Сега обаче датата на поредния дебют е приблизително ясна - първото тримесечие на 2022 година. В мрежата вече започна да изтича известна информация за силовия тракт на новата Alfa.

Новите данни са предоставени от полското издание на Spider's Web Autoblog. За всеки случай ви предупреждаваме, че трябва да се приемат с известна доза скептицизъм, тъй като все още няма официално обявени цифри. На първо място, заслужава да се отбележат публикуваните размери на обещаващата иновация. Tonale ще бъде дълъг 4 528 мм, широк 1 835 мм и висок 1 604 мм. Междуосието ще е 2 636 мм, което за пореден път потвърждава слуховете за връзка на колата с Jeep Compass, с който кросоувърът, очевидно, споделя и платформа.

Но най-интересното, разбира се, са техническите параметри. Както знаете, Tonale ще получи хибриден силов тракт. Клиентите ще могат да избират измежду три двигателя с вътрешно горене - дизелов 1.6-литров агрегат със мощност 130 к.с. и два бензинови двигателя - със 130 и 160 коня. На задната ос на автомобила ще бъде разположен електродвигател, с който системната мощност ще достига 240 конски сили. Jeep Compass 4xe има приблизително същите параметри. Възможно е обаче в крайна сметка мощността все пак да бъде ревизирана - нагоре, разбира се.

Припомняме, че в допълнение към Tonale, Alfa Romeo ще има и компактен кросоувър Brennero, който ще бъде базиран на платформата STLA Small и ще стане "роднина" на такива автомобили като Fiat 500X и Jeep Renegade. Освен това се очаква моделите да се произвеждат в един и същ полски завод. Освен тях ръководството сериозно обмисля възможността за създаване на флагманско купе под легендарното име GTV. По предварителни данни то ще бъде представено в чисто електрически и в хибриден вариант.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    13 6 Отговор
    реално е много красива, а обективно е стара и използвана вече платформа и двигатели. не е нищо ново. същото беше и с ауди е-трон навремето, години наред ще го пускат, то стана морално остаряло, недоволни бяха, че минавало само 250км, смениха директора, новият дойде и след 6м. го пуснаха уж с пробег от 400км, а то пак в реални условия минава 250км. надлъгване.
    алфа винаги са правили красиви коли и ако действителната кола е същата като концептуалната, супер, но това ще е много скъпо и пак рядко, а с двигателчета от 130кс ще е само за фасон, нищо не може да направиш на пътя с толкова коне.
  • 2 мани мани

    6 15 Отговор
    Alfa Romeo 147 ли виждат очите ми? :) прилича на по-заобленка 147 :) грозна алфа няма, ама толкоз ли не можаха да направят коренно различна форма ...
  • 3 FIAT

    6 0 Отговор
    Ако го докарат да е здраво , с евтина поддръжка и безпроблемно като 500 Х - ще се купува.
  • 4 Ивайло Попов

    4 0 Отговор
    Ще има мощност над 240 к.с., чети добре.
  • 5 Плам

    0 0 Отговор
    Карам браво 2,електрониката е под всякаква критика,но за тези пари,толкова кола.