Отидете към основна версия

7 044 18

Има по-важни неща: Skoda няма да се появи в САЩ, дизелите на VW - също

  • skoda-
  • volkswagen-
  • сащ

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Диес е изключително активен онлайн напоследък. Тази седмица изборът му падна във форума на Reddit, където участва в кратка Q&A сесия. Един от най-належащите въпроси беше за навлизането на марката Skoda на пазара в Северна Америка.

Херберт Дис каза, че Skoda има по-важни неща за вършене. Производителят от Млада Болеслав въвежда платформата MQB-A0 на пазарите на Русия, Индия, както и в страните от Африка и Латинска Америка. Всъщност тези пазари са се превърнали в целеви за компанията.

В допълнение, потребителите попитаха за връщането на дизеловите двигатели на Volkswagen на пазарите в САЩ и Канада. Според ръководителя концернът не обмисля такава възможност след скандала, известен като "Дизелгейт".

Мястото на дизеловите модели през следващите години ще започнат да се заемат от електрически модели. Още на 9 март ще бъде представен електрическият ван ID.Buzz, който ще влезе в продажба в САЩ през 2023 г. само като пътнически модел.

В същото време в Европа автомобилът ще започне да се продава преди края на тази година в две конфигурации наведнъж - пътническа и товарна. Също така стана известно, че през 2025 г. в САЩ ще се появи кемпер от серията California с изцяло електрически силов тракт.

Наред с други неща, Диес каза, че Volkswagen обмисля да навлезе на пазара в Северна Америка с пълноразмерен пикап и кабриолет, базиран на ID.3.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.

Свързани новини