Last news in Fakti

20 Февруари, 2022 10:23 7 030 18

Има по-важни неща: Skoda няма да се появи в САЩ, дизелите на VW - също

  • skoda-
  • volkswagen-
  • сащ
Има по-важни неща: Skoda няма да се появи в САЩ, дизелите на VW - също - 1

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Диес е изключително активен онлайн напоследък. Тази седмица изборът му падна във форума на Reddit, където участва в кратка Q&A сесия. Един от най-належащите въпроси беше за навлизането на марката Skoda на пазара в Северна Америка.

Херберт Дис каза, че Skoda има по-важни неща за вършене. Производителят от Млада Болеслав въвежда платформата MQB-A0 на пазарите на Русия, Индия, както и в страните от Африка и Латинска Америка. Всъщност тези пазари са се превърнали в целеви за компанията.

В допълнение, потребителите попитаха за връщането на дизеловите двигатели на Volkswagen на пазарите в САЩ и Канада. Според ръководителя концернът не обмисля такава възможност след скандала, известен като "Дизелгейт".

Има по-важни неща: Skoda няма да се появи в САЩ, дизелите на VW - също

Мястото на дизеловите модели през следващите години ще започнат да се заемат от електрически модели. Още на 9 март ще бъде представен електрическият ван ID.Buzz, който ще влезе в продажба в САЩ през 2023 г. само като пътнически модел.

В същото време в Европа автомобилът ще започне да се продава преди края на тази година в две конфигурации наведнъж - пътническа и товарна. Също така стана известно, че през 2025 г. в САЩ ще се появи кемпер от серията California с изцяло електрически силов тракт.

Наред с други неща, Диес каза, че Volkswagen обмисля да навлезе на пазара в Северна Америка с пълноразмерен пикап и кабриолет, базиран на ID.3.

Има по-важни неща: Skoda няма да се появи в САЩ, дизелите на VW - също


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оIo

    18 3 Отговор
    Гледам двата фолксвагена. Като дизайн стария е по добър
  • 2 Карачо

    21 12 Отговор
    То хубаво, че Шкода няма да се появява там, но се чудя какво изобщо ФВ прави там. Никой нормален американец не си купува от тази марка. Единствено някой заблуден емигрант от Европа от носталгични подбуди, но бързо му минава, като вземе да се троши немската талига и вземе да я ремонтира. Нещата в тази марка са трагични в момента. Ако не е немската държава отдавна да са глътнали вода...

    Коментиран от #5, #7

  • 3 4 ано

    11 2 Отговор
    За САЩ само тежки лимузини може и пикапи.
  • 4 Ситрошен

    13 11 Отговор
    А Ситрошен, Пеша груп и Ренде кога ще се появят в САЩ ? Питам за един приятел.

    Коментиран от #10, #15

  • 5 Ханс

    8 13 Отговор

    До коментар #2 от "Карачо":

    Ти сигурно караш френска или японска бангия. Затова голфа е по търсен едни и същи години и по скъп и от доста други да не споневам марки. Ръиш.

    Коментиран от #9

  • 6 Йохо

    19 9 Отговор
    Ми те си знаят бе.В Америка няма кой да купи шкода.Появи ли се това недоразумение там,единствено ще му се подиграват.Това е все едно да продаваш руски транзистори на sony.
  • 7 един от стадото

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Карачо":

    Америка казва кой да се появи там или не. За САЩ казвам. Яли са попарата на времето с Рено, Фиат, Юго. Канада със старите Шкоди 105, 120. Там се кара сериозно, ама наистина сериозно. Неделни шофьори няма. Никой не взема кола да я чисти, мие и гледа само и неделята на разходка само. И то някоя си Шкода. Еропейците и те забраниха на Лексъс да прави завод в Германия, но те го направиха от страх, а американците да се спасят от резила на съгражданите си
  • 8 ГОЛЯМА РАБОТА

    15 7 Отговор
    Манипулацията на автомобилните производители с комън рейл дизелите си беше ясна още като започнаха да увеличават неадекватно цените на новите автомобили в началото. Фифт гиър още тогава направиха едно сравнение между дизелово 307 и бензиново, и дизеловото щеше да се изплати от икономията на гориво за над 200 хил. км. Заради по-високата цена. Обаче по цял свят хората са балъци и наливаха пари на автомошенниците за смешната им технология. Та, по-добре никъде по света да няма дизелови леки автомобили. За балъците е по-добре.

    Коментиран от #18

  • 9 име

    18 6 Отговор

    До коментар #5 от "Ханс":

    Я се скрий с тия измислени голфове. Те се купуват единствено от абдали. По-богатите абдали си ги купуват като нови, а по-бедните - като спестят достатъчно за употребяван. Едни и същи си менкат кинти срещу скъпи таралясници помежду си и основно пълнят гушата на фолксваген чрез резервни части.
  • 10 Дфен

    7 7 Отговор

    До коментар #4 от "Ситрошен":

    Рено, пежо и ситроен продават достатъчно няма нужда. На немските лешове им стигат толкова глоби бягат кат гламави

    Коментиран от #12

  • 11 Враг на дизела

    8 5 Отговор
    Колкото по-малко дизели,толкова по-добре ;)
  • 12 Ситрошен

    2 8 Отговор

    До коментар #10 от "Дфен":

    А знаеш ли колко продават PSA груп и колко продават VW и Skoda (само те, без целия консорциум), защото аз знам и разликата е в пъти. Попитай се защо едното се продава повече ? Може би защото е свързано с една думичка, която я няма в дипломите на френските инженери наречена качество ?

    Коментиран от #14

  • 13 Европеец

    2 0 Отговор
    Марка Скода няма! Има Шкода, Škoda се пише на чешки
  • 14 Дфен

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Ситрошен":

    Който купува фв. го купува със затворени очи то и да вижда е като сляп.

    Коментиран от #16

  • 15 Шамара

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ситрошен":

    Ами ако ми обясниш какви са тези марки не си кретен!?

    Коментиран от #17

  • 16 Ситрошен

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Дфен":

    Не знам кой какво не вижда, но ти очеизбождащо си неграмотен.
  • 17 Ситрошен

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Шамара":

    Ами помисли малко ?
  • 18 Баща ти

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "ГОЛЯМА РАБОТА":

    Какви ги дрънкаш бе Ганьо,пак ли си прекалил с одеколона който пиеш?!Нямало дизели…в Краваристан бензинът им е без пари,защото заграбват от цял свят…