Last news in Fakti

3 Май, 2022 10:08 4 329 18

Шефът на Volkswagen потвърди, че Audi и Porsche идват във Формула 1

  • формула 1-
  • porsche-
  • audi-
  • volkswagen
Шефът на Volkswagen потвърди, че Audi и Porsche идват във Формула 1 - 1
Двигател TAG-Porsche на болид McLaren

Шефът на Volkswagen Group Херберт Дис потвърди влизането на Audi и Porsche във Формула 1. Топ мениджърът се въздържа да даде подробности за ролята на двете марки, но даде да се разбере, че участието на Porsche в процеса "е по-конкретно". По неофициални данни Audi и Porsche ще влязат във Формула 1 през 2026 г.; Porsche ще си партнира с Red Bull Racing, а Audi може да доставя двигатели на McLaren.

Слуховете за пристигането на Audi и Porsche във Формула 1 се носят от няколко месеца и изглежда, че Volkswagen е уредил подробностите по новите разпоредби за двигателите и е взето фундаменталното решение за участие в "Кралските състезания". За Audi вероятното участие в шампионата през 2026 г. ще бъде дебют, Porsche вече си партнираше с McLaren и Footwork в средата на 80-те и началото на 1990-те.

Запознати казват, че Audi се интересува от по-голямо участие във Формула 1, а ролята на доставчик на двигатели няма да им отива. Покупката на McLaren беше активно обсъждана , имаше слухове за придобиване на екипа и на Alfa Romeo (бивш Sauber) или за по-тясно партньорство с Aston Martin. В изказването си Херберт Дис не посочи нито един от настоящите отбори от Формула 1.

В момента във Формула 1 има само трима доставчици на двигатели - Ferrari, Renault (Alpine) и Mercedes-AMG. Отборите на Red Bull и Scuderia Alfa Taur използват модифицирани двигатели на Honda под марката Red Bull Powertrains. Твърди се, че с пристигането на Volkswagen Group през 2026 г. ще се увеличи привлекателността към Формула 1 за автомобилните производители.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    9 19 Отговор
    Пожелавам на Алуди пълен провал!

    Коментиран от #2, #10

  • 2 Татко ти

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "Дошо":

    Ехееее,дошо,жив ли си бе? А добре дошъл. Отдавна не се беше появявал,затъжихме се за твоите бисери,но явно пак избухна.Със сигурност Ауди ще се провалят,както се "провалиха" в 24 часа на Ле Ман-15 години тотална доминация.
  • 3 Ситрошен

    7 6 Отговор
    Защо ли не дойдат Ситрошен и Пеша или неуДачия ? Еми няма как да отидат във Формула 1 и да са по-бавни и от Формула 2..

    Коментиран от #4

  • 4 Селянина с колелото

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ситрошен":

    За постиженията на Рено във F1 да си чувАл нещо?! Не подценявай френските автопроизводители. Това че не си харчат парите за глупости, не означава че не могат да направят конкурентен болид.

    Коментиран от #5, #17

  • 5 Ситрошен

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Селянина с колелото":

    Знам им постиженията, последното беше 2006-та. А оттогава да си чувал нещо за Мерцедес например ? Или нарочно се правиш на ни чул ни видял..

    Коментиран от #13, #14

  • 6 Дфен

    7 5 Отговор
    Колко масло ще горят тези и дали ще могат да ги изпреварват като ги настигнат заради пушека

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ситрошен

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "Дфен":

    Ето виж как добре знаеш, че на другите ще им се налага да ги догонват и изпреварват

    Коментиран от #9

  • 9 Дфен

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Ситрошен":

    Ами ще ги настигат щом са по-бавни и то с много обиколки
  • 10 тоз

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дошо":

    Който нож вади от нож умира !!!
  • 11 БатП

    5 1 Отговор
    Хем има само три производителя - Mercedes-AMG, Ferrari и Alpine, хем има модифициран двигател на Хонда. Простата математика показва, че са четир Радо, Радо…
  • 12 Japbest

    4 2 Отговор
    Немате шанс, у формула 1 нема tdi, само в това ви бива
  • 13 статистика

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ситрошен":

    Рено имат 11 титли като доставчици на двигатели Мерцедес 13 . БМВ 1 . Така ,че франсетата не се справят зле в сравнение с германците. За Пежо и Ситроен във WRC да не броим , че там немците хич не са добре със статистиката.

    Коментиран от #15

  • 14 Дошо

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ситрошен":

    Какво да съм чувал Верстапен затвори смешника Хамилтън с една обиколка далеч преди края на състезанието. И Хонда даже не учавства само доставя части. Смятай колко са зле мерцовете. Тото Волф бършеше сополките на хамито.
  • 15 Ситрошен

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "статистика":

    Я изкарай статистиката пак и вкарай проценти участие - титли, защото Мерцедес от 55-та до 1996-та не са участвали ама изобщо..

    Коментиран от #16

  • 16 статистика

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ситрошен":

    Е какво да не би БМВ да са участвали малко ? Сметни им процентите да видим по-добре ли са от Рено. Факт е , че имаше години наред в които двигателите на Рено доминираха. Това не става случайно. А Мерцедес като се върна 1994 та направиха двигател чак 98ма и пак потънаха чак до 2008 ма с новите правила.
  • 17 тоз

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Селянина с колелото":

    Подскажи му на тъпака ,че Михаел Шумахер стана световен шампион с Бенетон Рено.
  • 18 тоз

    0 0 Отговор
    През 1995. Допълнение към предното ми мнение.