Отидете към основна версия

5 682 11

100 000 Audi-та обратно в сервизите

  • audi-
  • сервизна акция-
  • дефектни автомобили

Audi стартира кампанията, за да се справи с проблема, причинен от предишната сервизна акция

Audi изтегля около 100 000 автомобила по целия свят поради възможно несъответствие в елементи от задното окачване. Любопитното е, че този проблем е резултат от провеждане на предишна сервизна кампания. Сега дилърите на Audi ще проверяват центровката на задните колела на превозните средства и ще я коригират ако е необходимо. Освен това, като част от промоцията, на автомобилите ще бъдат сменени износените гуми безплатно.

Миналия юни германският автомобилен производител обяви кампания за изтегляне на моделите A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7, Q8 и E-Tron, произведени между 2019 и 2021 г. – общо около 150 000 автомобила. Търговците бяха инструктирани да проверят и, ако е необходимо, да сменят потенциално дефектни гайки на раменете на окачването на задните колела. Според бюлетин, издаден по това време, гайка с неподходящ размер може да увеличи хлабината между връзката на окачването и главината, което води до несъответствие на колелата на задната ос.

Оказа се обаче, че след ремонта на автомобилите, Audi започна да получава оплаквания от клиенти за повишено износване на гумите и влошаване на управлението на превозното средство. Според Automotive News, след собствено разследване, германският автомобилен производител е открил, че в резултат на смяната на гайките сходимостта на задните колела може да се промени заради неправилни настройки.

Поради това беше обявена втора сервизна акция, която има за цел да отстрани последствията от прилагането на първата. Освен това, в зависимост от състоянието на всяко конкретно превозно средство, изтеглянето може да включва безплатна смяна на преждевременно или неравномерно износени гуми.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.

Свързани новини