26 Април, 2022 15:06 8 471 13

Audi измисли нелепи "кризисни пакети" за своите автомобили

  • audi-
  • чипове-
  • опции

Клиенти на марката са готови да се откажат от покупката на автомобили Audi заради подобното отношение на компанията

Audi измисли нелепи "кризисни пакети" за своите автомобили - 1

Потребителите на Reddit споделиха информация, че Audi е започнала да продава автомобили на американския пазар, които нямат редица електронни компоненти. Представителите на марката нарекоха такива допълнителни конфигурации Semiconductor Shortage Package.

Съобщава се, че първите автомобили, в които е открит такъв "антиопционален пакет", са кросоувърът Audi Q5 и комбито A4 Allroad. В „подрязаните“ конфигурации липсват адаптивен круиз контрол, някои от електронните асистенти за водача и безжично зареждане за джаджи. След недостигът на микрочипове такова оборудване е невъзможно и точно поради тази причина от Audi са решили да предлагат автомобили без него.

Потребителите на социалните мрежи отбелязат, че отстъпките от 1 200 до 1 350 долара не отговарят на важността на липсващите опции. Освен това някои коментатори заявяват, че са готови да се откажат от покупката на автомобили Audi заради подобното отношение на компанията към клиентите.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    13 21 Отговор
    Да се отказват. При всички производители в малка или по-голяма степен има такива ограничения в момента.
    В кой свят живеят клиентите на марката?
  • 2 1111

    37 6 Отговор
    Вчера ми отказа автоматичното затваряне на вратата на багажника... Отваря се вече сам. Еми, няма да откажа кола с по-малко "жизнено необходими" чипове, които се чупят и бих взел по-проста и здрава кола п.р. американците се смята как Тойота и Хонда още използват стандартен ключ за отключване и палене... Да се смеят, но японеца не е глупав - не замръзва, няма батерия и не се хаква !
  • 3 Човек с очи

    38 1 Отговор
    Ако може да се откажат от фалшивите аспуси, това ще е голяма стъпка напред. // Прилича ми на авто еквивалент на чорап в гащите ...
  • 4 Вили Месершмидт

    24 13 Отговор
    Върнете добрите, стари, карбураторни V6 мотори и си разкарайте ABS, ISP и др, трибуквия
  • 5 Карам бричка

    13 2 Отговор
    Тези коли дали ще ги пуснат на цени като за втора употреба?
  • 6 Бай Иван

    31 17 Отговор
    Най-добре си ми е ладата, никога не ме е оставяла на пътя. Карал съм мерцедес, бмв, волксваген, форд мондео и кю 7, но нищо не може да стъпи на вярната руска машина.
    За 32 години съм сменил един карбуратор и консумативи, ама защото си поддържам колите, не щото не може иначе.
    Днешно време една кола не може да излезе от завода без 50 микропроцесора, като гръмне един какво правим? Чакаме репатрак...

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Ганя не го бърка това

    15 4 Отговор
    И без това не е виждал нова кола през живота си.
  • 8 Тези глупости можеш да ги говориш

    17 8 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Иван":

    На другите русофили пред блока.
  • 9 Да си жив и здрав

    13 6 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Иван":

    За да си я караш още поне 32 години тази Лада все така безпроблемно! Сигурен съм, че след като си имал преди нея Mercedes, BMW и Volkswagen, ще кажеш, че върви повече от тях и е много по-икономична. Също така и вози по-добре. Добър избор си направил след мерцедеса...
  • 10 ComfortablyNumb

    8 2 Отговор
    Никога Ауди! По други причини , ха да се сетят защо някой българин може да каже, Никога Ауди!
  • 11 Случаен

    8 0 Отговор
    Точно най-безполезните функции са махнали. Д
    Ич не ми дреме
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Психo от Курило

    13 0 Отговор
    Ха сега погледнете колко струват тези опции , ако искате да ги има. Само за една да ви добавят и хоп 2500 евро, а сега отрязали 5-6 и намалили цената с 1300евро. Хееехееее