Отидете към основна версия

7 204 20

Renault търси купувач за Lada

  • renault-
  • автоваз-
  • русия-
  • франция

Френският автомобилен производител Renault обмисля възможността за прехвърляне на АвтоВАЗ на местен инвеститор, което ще бъде още една стъпка в потвърждаването на намерението на французите да напуснат окончателно руския пазар.

Прехвърлянето, което може да бъде най-добрият вариант за Renault, ще помогне за освобождаването на френския автомобилен производител от правна отговорност към АвтоВАЗ и неговите 45 000 служители, казват запознати източници, цитирани от Automotive News.

Този ход е един от вариантите, които се обмислят, след като Renault обяви преди две седмица, че ще спре промишлените операции в страната, без да дава никакви подробности за действителните стъпки, които компанията предприема.

Според предположенията все още не са взети окончателни решения и може на масата да се появят и други варианти. Не е известна и съдбата на завода в Москва, който е изцяло собственост на Renault.

Едно е сигурно: френският автомобилен производител няма да може да прехвърли 68-процентния си дял в АвтоВАЗ на другия основен акционер - Ростех, тъй като руският партньор на Renault попада под санкциите, които Европа налага на Русия във връзка с инвазията им в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 30 гласа.

Свързани новини