Отидете към основна версия

2 843 13

Мъж блъсна Ford GT за над половин милион евро, защото не може да кара кола с механични скорости

  • ford-
  • gt40-
  • heritage edition-
  • катастрофа-
  • инцидент

От модела са произведени само 343 броя 

Катастрофа с един от 343 произведени Ford GT Heritage Edition от 2006 година е станала през изминалата седмица във Флорида. Инцидентът се е случил на една от улиците в град Бока Ратон, където водачът и собственик на скъпия автомобил се завърта и удря в дърво. Причината за инцидента не е висока скорост, като според шофьора той е шофирал с малко под 60км/ч.

Според полицейския доклад, причината за катастрофата всъщност е в 50-годишния водач, който е „незапознат с шофирането на кола с механична трансмисия“. Отново според информацията на властите, превключване от трета на втора скорост е причинило завъртането.

В интервю пред Road & Track, собственикът на колата казва, че инцидентът се е случил след превключване от първа към втора предавка. Той добавя, че колата е била със стари гуми, току-що измита, а пътят бил кален. Каквато и да е причината за инцидента, то на пътя в момента има с един Ford GT Heritage Edition по-малко.

Същият автомобил бе продаден в началото на март на цена от 704 хиляди долара или около 668 хиляди евро. Точно зад шофьора е разположен 5.4-литров V8 с 550 конски сили, работещ съвместно с механична трансмисия с 6 предавки. Задвижването е единствено задно.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини