Last news in Fakti

4 Май, 2022 13:15 2 832 13

Мъж блъсна Ford GT за над половин милион евро, защото не може да кара кола с механични скорости

  • ford-
  • gt40-
  • heritage edition-
  • катастрофа-
  • инцидент

От модела са произведени само 343 броя 

Мъж блъсна Ford GT за над половин милион евро, защото не може да кара кола с механични скорости - 1

Катастрофа с един от 343 произведени Ford GT Heritage Edition от 2006 година е станала през изминалата седмица във Флорида. Инцидентът се е случил на една от улиците в град Бока Ратон, където водачът и собственик на скъпия автомобил се завърта и удря в дърво. Причината за инцидента не е висока скорост, като според шофьора той е шофирал с малко под 60км/ч.

Според полицейския доклад, причината за катастрофата всъщност е в 50-годишния водач, който е „незапознат с шофирането на кола с механична трансмисия“. Отново според информацията на властите, превключване от трета на втора скорост е причинило завъртането.

Мъж блъсна Ford GT за над половин милион евро, защото не може да кара кола с механични скорости

В интервю пред Road & Track, собственикът на колата казва, че инцидентът се е случил след превключване от първа към втора предавка. Той добавя, че колата е била със стари гуми, току-що измита, а пътят бил кален. Каквато и да е причината за инцидента, то на пътя в момента има с един Ford GT Heritage Edition по-малко.

Същият автомобил бе продаден в началото на март на цена от 704 хиляди долара или около 668 хиляди евро. Точно зад шофьора е разположен 5.4-литров V8 с 550 конски сили, работещ съвместно с механична трансмисия с 6 предавки. Задвижването е единствено задно.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Форда

    12 19 Отговор
    Не струва и20000 Евро. Таралясници

    Коментиран от #5, #8, #9

  • 2 БМВ

    14 3 Отговор
    Джендър
  • 3 Да да да

    14 2 Отговор
    Парвенюта самозабравили се !
  • 4 на кривия кравар калта му виновна

    12 4 Отговор
    И тия си въобразяват, че ще завладеят света!?!?
  • 5 ко каза ко

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Форда":

    "таралясници" проектирани от гениалния Шелби за къс период и размазали фасона на доминиращия Енцо Ферари на състезанията ха ха

    Коментиран от #11

  • 6 БКП

    9 2 Отговор
    Тоя тумбак е глътнал скоростната кутия.
  • 7 Механик

    17 6 Отговор
    Няма по-плоско шиле от американец. Това, ако му изникне накаква нужда, първо пита телевизора дали е разрешено, как се прави и дали самото шиле може да се справи със ситуацията.
    По някога смятам, че наистина човечестото има нужда от сериозна зачистка. Само не ми е ясно защо глобалиситите не почнат първо с техните си държави, щото там е съсредототчено безполезното население.

    Коментиран от #12

  • 8 Aлфа Bълкът

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Форда":

    Двигателите Форд са на 3-то място по брой титли при конструкторите и брой спечелени състезание във F1 за всички времена.
  • 9 Aberebot

    7 9 Отговор

    До коментар #1 от "Форда":

    От вуйчо ми знам, че най-добрият Форд е продаденият Форд. Поне този се е отървал, но можеше и иначе да е.
  • 10 gogogogov

    7 2 Отговор
    нерде Шелби нерде Ферари - 2006 година.
  • 11 Жоро

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "ко каза ко":

    Не ти ли прави впечатление, че няма значение за какво се пише в статията, коментарите тук са едни и същи?
  • 12 Цецо

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    Намаш си представа колко е зле в щатите в момента. Плащат милярди на организации и медии само държавите извън щатите да не знаят колко е зле положението. В БГ - Фондация "Америка за България" се грижи да няма новини които не са в интерес на частната фондация.

    Коментиран от #13

  • 13 Любопитен

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Цецо":

    Я па ти?А с новините за Россия как е?Без руската газ сме загубени, без руския петрол сме загубени, рублата е супер силна валута, войната върви по план, Русия унищожава оръжейните доставки за Украйна ...