Last news in Fakti

6 Юни, 2022 14:41 2 835 6

NHTSA разследва "катастрофална повреда на двигателя" в новия Ford Bronco

  • ford-
  • bronco-
  • проблем

Съобщава се, че проблемът е свързан с механизма на клапаните

NHTSA разследва "катастрофална повреда на двигателя" в новия Ford Bronco - 1

Шестото поколение Bronco на Ford е разследвано от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата ( NHTSA ) заради съобщения за "катастрофална повреда на двигателя". Федералната агенция пише, че е получила три петиции с искане за разследване на предполагаемия проблем.

Разследването произтича от петиции, в които се твърди, че някои модели Bronco, задвижвани от 2.7-литров EcoBoost V6 мотор, страдат от проблем, свързан с клапановия механизъм, който се проявява като загуба на мощност при скорост на магистрала. Съобщава се, че стартирането на двигателя е невъзможно и поради това проблемът се описва като "катастрофална повреда на двигателя". Не се споменава точно кой компонент не работи.

NHTSA разследва "катастрофална повреда на двигателя" в новия Ford Bronco

„Тази петиция за дефект е отворена, за да се оцени проблема и да се определи дали да се уважат или отхвърлят исканията на потърпевшите“, пише NHTSA на своя уебсайт. Това означава, че разследването към момента не принуждава Ford да изтегли проблемните автомобили с V6 мотори.

Форумът за ентусиасти на модела Bronco6G документира случаи на повреди на двигателя от началото на доставките на Bronco; към момента те са 50 - всички от членове на общността, които лично са се сблъскали с проблема, описан в документите на NHTSA. Някои го описват като повреден клапан, проблем, който обикновено уврежда цилиндъра и главата, а много от засегнатите SUV-та са получили нов двигател. Ford каза, че е наясно с проблема.

"Ние сме наясно с проблемите при определен брой двигатели и в момента изучаваме причините . Ако някой клиент има проблеми, те ще бъдат покрити от петгодишната гаранция на автомобила", казва говорител на "Синия овал".

NHTSA разследва "катастрофална повреда на двигателя" в новия Ford Bronco


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Матрософ

    4 18 Отговор
    Форд още ли са на допотопни технологии като ДВГ ?
  • 2 Форд?????

    0 8 Отговор
    Какво е това????

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мхм

    5 2 Отговор
    В Сащ вече нямат кадри за нищо
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.