Отидете към основна версия

20 344 69

Снимки и детайли на ладата без ABS, климатик и въздушни възглавници

  • лада-
  • lada-
  • санкции-
  • русия

Снимки и информация за опростената версия на Lada Granta попаднаха в интернет. Любопитното е, че колата дори няма познатите на всички елементарни системи за сигурност и оборудване.

На външен вид такава т.нар. опростена Lada Granta не се различава по никакъв начин от досегашната, но в салона виждаме стария волан от модела Kalina. Автомобилът е оборудван с 1.6-литров 8-клапанов двигател, отговарящ на еконормите Euro-2.

В колата не само няма ABS и въздушни възглавници, но липсват и основни екстри, като ел.пакет, аудио система и др. Като цяло, руските медии я определят, като "празна". И за всичко това сумата е 10 500 долара.

Има и опция за 12 800 долара, в която клиентът получава електрически предни прозорци и хидроусилител на волана, но отново без базови за съвременен автомобил опции, като климатик или аудио.

Както знаете, Руската федерация официално разреши пускането на такива автомобили . Именно компонентите на системите за сигурност и катализаторите са най-дефицитната стока, предвид налагането на санкциите спрямо Русия.

Руснаците заявяват, че ще произвеждат по 20 000 от тези коли на месец, а по-късно и модела Niva ще започне да се произвежда във въпросните опростени версии. С Vesta още не е ясно какво ще се случи, защото в този модел има повече вносни части.

Въпреки максималното опростяване на моделите, към момента дори такава базова Lada не може да бъде пусната в производство. Времето за спиране на завода в Толиати отново беше удължено - към момента до началото на юни.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 45 гласа.

Свързани новини