Last news in Fakti

9 Юни, 2022 10:31 8 506 10

Руснаците се втурнаха да купуват употребявани автомобили от чужбина

  • русия-
  • употребявани автомобили

Купувайки такива коли, рискуват да получат допълнителни проблеми

Руснаците се втурнаха да купуват употребявани автомобили от чужбина - 1

Специалисти от услугата Avito Auto проведоха проучване, по време на което установиха, че в Русия през последните два месеца броят на обявите за продажба на употребявани автомобили, внесени от чужбина, се е увеличил с 43.5% спрямо 2021 г. Освен това търсенето на чуждестранни модели се е увеличило с 93.3 процента. Купувачите не се спират от цената, която е нараснала със 72.9 процента, както и от експлоатационните проблеми, които могат да възникнат след закупуването на такива превозни средства.

Поради трудната ситуация на руския автомобилен пазар, употребяваните автомобили от други страни се превърнаха в алтернатива за местните купувачи. В допълнение, големия асортимент от такива машини също играе важна роля. Япония се превърна в основния външен пазар за руснаците. Най-популярните модели са Honda Freed, Nissan Leaf, Toyota Alphard, Honda Stepwgn, както и Toyota Land Cruiser Prado, Honda Fit, Nissan Serena и Toyota Camry.

Специалисти съветват руснаците да бъдат изключително внимателни, когато купуват автомобили в чужбина. Освен проверка на техническото състояние, новите собственици трябва да спазват процедурата за митническо оформяне, тъй като "сивите" схеми за придобиване могат да доведат до допълнителни проблеми от гледна точка на закона, както и до последваща смяна на собствеността .

Експертите препоръчват да не се търсят начини за заобикаляне на митниците, но това не спира руснаците. В края на април дефицитът на руския автомобилен пазар доведе до факта, че в страната започнаха да се внасят масово автомобили от Близкия изток. В същото време купувачите дори не се смущават от факта, че някои модели може да не са подходящи за местните метеорологични условия.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП за България и Радев

    21 26 Отговор
    Пълни лъжи на запада! Всички са се записали и ще чакат от 5-10 години за възродените Лада и Москвич

    Коментиран от #4, #7

  • 2 Бай Пешо карбуратора

    16 15 Отговор
    В Русия единствено плащаш за кола докато изплатиш лизинга предварително и едва след това получаваш колата, като се произведе

    Коментиран от #6

  • 3 джамбаз кире

    17 13 Отговор
    Логично....като им спряха кранчето от запад ,Лада Калина ли да си купят ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кеф

    32 18 Отговор
    Очудващо е как при 155млн население в Русия да не могат да намерят инженери и дизайнери да направят кола.Толкова болен и сбъркан народ ли са рушняците
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    26 15 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Пешо карбуратора":

    В България пък платихме цялата сума за едни фърчилки, ама още не ни ги дават ‼️ Че и ни заявиха , още няколко години ще чакате, после ще видим ‼️

    Коментиран от #9

  • 7 Хахахахахаха

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "БСП за България и Радев":

    Хахахахаха
  • 8 Учуден

    21 8 Отговор
    Нали се фукаха,че ще залеят света с Москвичи а защо тогава залитат по вехти бракми от изток и запад...?
  • 9 Викаш друго си е

    15 9 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Да построим на Путлер тръбопровод да праща на сърбите газ. И нищо да не ни плаща за това.
  • 10 Мемфис

    1 2 Отговор
    По- големи помияри и бездарници от ушанките- няма! Иначе се пъчат като въшка на чело, но Зеленски и защ ще ги поставян място- в аналите на историята, до ссср.