Отидете към основна версия

5 896 14

Няма проблем с компонентите за "Путинмобилите"

  • aurus-
  • русия

От Aurus казаха, че недостиг няма, въпреки че почти половината от компонентите са чуждестранно производство

Руският производител на премиум автомобили Aurus не изпитва никакви затруднения със сглобяването на автомобили, а компанията също няма недостиг на компоненти и резервни части. Според пресслужбата на специалната икономическа зона Алабуга, към която принадлежи Aurus, се извършва активна работа по локализиране на компонентите. Към момента около 60 процента от местни резервни части вече се монтират в премиум моделите - и планът е те да се увеличат.

Тимур Шагивалеев, генерален директор на Специална икономическа зона Алабуга, добави към думите на пресслужбата, че пред компанията има глобална задача да локализира изцяло цялата автомобилна индустрия, включително автомобилите Aurus. Шагивалеев каза, че руската автомобилна индустрия трябва да стане най-добрата в света и конкурентоспособна, така че е необходимо да се стремим към 100% локализация на цялото производство. Той припомни, че в близко бъдеще руснаците планират да произвеждат и хеликоптери, и самолети с марката Aurus, използвайки мощностите на Татарстан.

Въпреки това, не всички местни производители разполагат с достатъчен брой резервни части и други компоненти. АвтоВАЗ не произведе нито един автомобил през последния месец, а времето на престой трябваше да бъде удължено до юни. Острият недостиг на компоненти започна през 2021 г. с полупроводниковата криза и се влоши през пролетта на 2022 г. със започването на войната в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.

Свързани новини