Отидете към основна версия

31 132 134

По нареждане на Путин: Новите "лади" с цена под 20 000 лв

  • lada-
  • путин-
  • цина

АвтоВАЗ търси възможност за намаляване на цената на автомобилите

Руската компания АвтоВАЗ търси варианти как още повече да намали цената на автомобилите. За целта автомобилният производител ще обсъди този въпрос с доставчиците. Няколко дни по-рано президентът Владимир Путин нареди на правителството да подготви нова стратегия за автомобилната индустрия до 1 септември, която да вземе предвид критичните технологии на страната.

„Металът поевтинява, рублата се засилва – това трябва да се отрази на цената на автомобилите и те трябва да станат още по-достъпни за потребителите“, каза Путин тогава.

Според РИА Новости, позовавайки се на губернатора на Самарска област Дмитрий Азаров, тази седмица АвтоВАЗ ще проведе конференция със своите доставчици, за да обсъдят вариантите за намаляване на цената на автомобилите Lada.

АвтоВАЗ все още произвежда само един модел, Lada Granta в опростена версия, без въздушни възглавници и „сложна“ електроника, която ще отговаря на екологичен клас, намален до Евро-2.

Тази кола ще е най-достъпната на пазара, като в момента цените започват от 678 300 рубли за Granta в каросерия седан (без наличните отстъпки), а се очаква след мерките цената да падне още. Според текущия обменен курс на рублата, сумата се равнява на приблизително 11 400 евро. Идеята е новата Lada да се продава на цени под 10 000 евро или 20 000 лв.

След "антикризисната" версия трябва да се появят и в други модели на Lada, а именно Niva Legend и Vesta. Що се отнася до обновената Vesta NG, нейното сглобяване ще бъде възобновено чак до следващата година.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 118 гласа.

Свързани новини