Last news in Fakti

22 Юни, 2022 10:39 6 448 15

Ще бъде ли допусната опростената Lada Granta в чужбина: нови подробности

  • lada-
  • granta-
  • русия

Към момента автомобилите с нисък екологичен клас и без въздушни възглавници могат да се карат само в Русия и Беларус

Ще бъде ли допусната опростената Lada Granta в чужбина: нови подробности - 1

Санкциите и липсата на доставки на компоненти от чужбина доведоха до това, че в Русия беше легализирано производството на опростени автомобили с по-нисък екологичен стандарт и по-ниски изисквания за безопасност. Първият такъв модел беше Lada Granta Classic'22, който АвтоВАЗ започна да произвежда от 8 юни, тази година. Автомобилите вече се появиха по руските пътища и мнозина се интересуват от въпроса дали могат да отидат в чужбина. Lada.Online научи нови подробности за това.

По-рано Росстандарт заяви, че експлоатацията на автомобил, чието заключение е получено според новите правила, ще бъде възможна само на територията на страната, където е произведен. Можете да отидете в чужбина само при условие на взаимни двустранни споразумения между държавите - засега те действат само между Русия и Република Беларус.

Според нова информация от портала Lada.Online, който се позовава на собствените си източници в АвтоВАЗ, споразумението в момента се разработва от борда на Евразийската икономическа комисия (ЕИО), която освен Русия и Беларус включва Армения , Киргизстан и Казахстан. В същото време упражняването на правата за притежаване, използване, разпореждане с автомобил на територията на други държави-членки на Евразийския икономически съюз може да бъде разрешено изключително от законодателството на тези страни.

Производството на опростени автомобили с по-нисък екологичен клас беше легализирано в средата на април: от този момент до февруари 2023 г. Русия може да определя свои собствени изисквания за автомобили, произведени на нейна територия. Същото важи и за други страни, които са членки на Евразийския икономически съюз (ЕАЕС).


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    18 12 Отговор
    Само там ли руснаците си имат пазар Казахстан Тажикистан Туркменистан Киргизстан Узбекистан Азербайджан Армения Молдова Южна Осетия Грузия
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 кавалерист с колело

    14 4 Отговор
    бъдещето е наше!
  • 4 Рубладжийче

    36 11 Отговор
    Костя Копейкин събирал депозит от 1500 лева за руските автомобили и след десет години може да ви излезе реда!
  • 5 Ха-ха-ха😂😂😂

    28 15 Отговор
    Руският автомобил е нещо подобно на албански лаптоп или смартфон!

    Коментиран от #6

  • 6 За разлика

    14 9 Отговор

    До коментар #5 от "Ха-ха-ха😂😂😂":

    от българския нали?
  • 7 Иванчо

    33 19 Отговор
    30 годишен мерцедес е доста по-надежден и качествен, а и луксозен, отколкото тази чисто нова Лада. Мерси!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 6748

    10 18 Отговор
    ИВАНЧООООО КАРКАЙ СИ МАГАРЦИДЕСТЧЕТО , А ПА ТЕ НЕКА МИ Я ПУСНАТ ПО 18ООО ХИЛ. ЛЕВА СИ ВЗЕМГАМ ЧИСТАК БЪРСАЧЕ!!!???

    Коментиран от #14

  • 10 Българин

    7 9 Отговор
    Тази лада не отговаря на европейските изисквания лично аз не бях си купувал
  • 11 Въпрос

    8 8 Отговор
    защо да си купя кола за 20000, която няма климатик? за толко можете де вземете приличен Мерцедес с доста екстри
  • 12 АЗ КАЗАХ

    8 5 Отговор
    За. Европейския съюз няма как, Русия е под ембарго. Който иска да я види в Русия, Чечения, Сърбия, С. Корея или Уганда. и др да не ги изброявам. От бсп може и екскурзии да организират.
  • 13 Класика

    9 6 Отговор
    Супер!!! Повече коли истински,по малко от новия скрап натъпкан с никому ненужна електроника която да контролира,психясва и да прави хората безумствени роби- всичко разбира се с цел!!!! По бързо да подписваме и нов този договор и отново да к а р а м е истински коли за душевен оргазъм,а не клетки и капсули тесни натъпкани с уреди за следене и чипове за спиране на мисловната дейност!!! Всички да се изнасят от Русия и да останат само истинските коли!!! А на другите чао,амин,точка и край!

    Коментиран от #15

  • 14 АСДФ

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "6748":

    Само гледай Иванчо с дъртия мерцедес да не те удари докато си караш ладето че не съм сигурен после как ще те вадим от тая ламаринка поне е тънка и ще се реже лесно хахахахахах
  • 15 АСДФ

    2 6 Отговор

    До коментар #13 от "Класика":

    Уреди за следене хахахахахахахахах не не мога аз само да попитам като си такъв мъж ти от кво пусна тоя коментар с писмо ли и къв душевен оргазъм ще получиш от тоя боклук не знам ако му сложат моторче с над 100 коня ура трябва да викаш и пак казвам внимавай някой “боклук” пълен с електроника особено немски да не те удари докато си караш “истинската” че няма да ти се верва колко време в пирогов ще прекараш