Отидете към основна версия

2 913 14

Запасите от премиум автомобили в Русия се топят

  • русия-
  • премиум автомобили

Доставките на премиум автомобили са прекратени, а експертите очакват покачване на цените за останалите екземпляри

Снимка: Shutterstock

Руските дилъри имат все по-малко автомобили от премиум сегмента. Според "Комерсант" изчерпването на техните запаси е повлияло на средния спад за продажба на нови автомобили през юни. Той възлиза на 2.3 милиона рубли - със 130 хиляди по-малко, отколкото през май, и с 500 хиляди рубли по-малко, отколкото в пика миналата пролет. Прогнозите са, че с намаляване на дела на премиум и увеличаване на дела на руските евтини коли, този спад ще продължи.

Средната цена на нов автомобил в Русия е повлияна не от спад в цените в сравнение с пролетта, както твърдят повечето руски медии, а основно от по-малък процент от продажбите на премиум автомобили. През май те заемаха пет процента от пазара, през юни - вече четири, докато традиционният дял е 9-10 процента.

Запасите от премиум не се попълват и недостигът ще допринесе за поскъпването на останалите нови премиум коли, внесени преди това в страната, предупреждават играчи на пазара. Марките, които остават в Русия, ще помогнат за леко изглаждане на ситуацията, но това няма да е достатъчно. В момента, в сегмента на премиум автомобилите в страната се продават само два такива модела - корейският Genesis и китайският Exeed.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.

Свързани новини