Отидете към основна версия

3 463 77

Как ще изглежда една електрическа Alfa Romeo?

  • alfa romeo-
  • дизайн-
  • електромобили

Електромобилите на марката няма да са коренно различни

Това заяви лично шефът на дизайна на Alfa Romeo, като допълни, че Alfa Romeo влиза в света на електрификацията, но не трябва да очакваме новите модели да изглеждат коренно различно от сегашните, каквато е практиката при някои други марки.

Ръководителят на дизайна на Alfa Romeo, каза пред Top Gear: „От моя гледна точка няма смисъл да изглеждаш електрически само защото си такъв.“ Алехандро Месонеро-Романос заяви още: „Електрификацията променя начина, по който се движи колата, но характерът, стилът и ценностите ще останат“ същите.

Той добави, че единственото нещо, което ще се промени, е задвижването и за него е по-важно предстоящите модели да бъдат истински Alfa Romeo. Докато ранните електрически превозни средства се стремяха да бъдат различни , Месонеро-Романос отбеляза: „Всеки е или ще бъде електрически рано или късно, така че няма нужда да казвате „хей, здравей, аз съм електрически, погледни ме.“

Той отбеляза, че някои автомобилни производители вече мислят като него и въвеждат на пазара електрически превозни средства, които изглеждат същите, като техните аналози с ДВГ.

Като се има предвид това, Месонеро-Романос намекна, че бъдещите електрически превозни средства ще имат по-къси надвеси, по-дълги междуосия и различни пропорции. Също така не бихме се изненадали да видим напълно затворен вид на емблематичната решетка на Alfa Romeo.

Независимо какво крие бъдещето, дизайнерът каза, че Alfa Romeo трябва да имат „смела позиция“ с „напорист израз“ и „визуална сила“. Всъщност той иска бъдещите модели да имат фактор „уау“, който провокира реакции на любов или омраза, тъй като безразличието е скучно.

Това звучи обещаващо, въпреки че ще почакаме и ще видим дали новите Alfa Romeo ще имат ефекта "уау", защото все все още сме объркани от приликите между Alfa Romeo Tonale и предстоящия Dodge Hornet .

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.

Свързани новини