Отидете към основна версия

19 222 58

Приемането на стандарта Евро-7 ще бъде последният пирон в ковчега на дизеловите двигатели в Европа

  • екологичен стнаднарт-
  • евро 7-
  • европа

Бъдещият стандарт за емисии е много тревожен за автомобилните производители, въпреки че формулировката му е неясна

Бъдещият стандарт за емисии Евро-7 все още не е напълно формулиран. Освен това европейските страни ще трябва да изчакат до есента на 2022 г. за приемането му (трябва да влезе в сила през 2025 или 2026 г.). Всичко това е много тревожно за автомобилните производители.

Забраната за автомобили с двигатели с вътрешно горене, планирана за 2035 г., не е най-близката заплаха. Десет години преди това, само за 3-4 години, автомобилните компании ще трябва да се приспособят към стандартите Евро-7. Засега никой не знае какви точно ще бъдат те. Но едно е сигурно - дизелови автомобили няма да се поберат в тях.

Тоест Евро-7 ще бъде последният пирон в ковчега на дизеловите двигатели в Европа. Но това не означава, че бензиновите двигатели не са в опасност. Проблемът е студеното стартиране, което скоро ще изисква отоплителна система, която може да намали вредните емисии.

Затова производителите на автомобили биха искали по-бързо да се запознаят с нормите Евро 7, за да имат повече време да се вместят в тези норми. Но Европейската комисия не прие новия стандарт нито през четвъртото тримесечие на 2021 г., както беше първоначално планирано, нито на 20 юли 2022 г.

Асоциацията на европейските производители на автомобили призовава Европейската комисия да вземе предвид огромните инвестиции, които вече са направени от автомобилната индустрия, за да се постигне пълна въглеродна неутралност до 2050 г. По същество производителите на автомобили молят политиците и еколозите да намалят темпото.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 52 гласа.

Свързани новини