Отидете към основна версия

38 696 17

Десет надеждни употребявани коли с възможно най-ниски разходи за поддръжка

  • употребявани автомобили-
  • класация

Британската компания Warrantywise проведе традиционното си годишно проучване за надеждността на автомобилите. Въз основа на него експертите съставят рейтинг на най-безпроблемните модели на възраст под 10 години. Резултатите от него са публикувани на сайта на компанията, а това, което трябва да доуточним е, че става дума за надеждни автомобили от масовия сегмент, характеризиращи се с ниски разходи за поддръжка.

Проучването изследва информация за 131 000 случая на ремонт на автомобили със стандартна или разширена гаранция за 2021 и 2022 г. Взети са предвид честотата на повредите и най-важното - разходите за ремонт.

Поглеждайки цялостната класация, се оказва, че най-малко се развалят евтините градски автомобили. Според експерти това се дължи на факта, че бюджетните модели обикновено имат по-малко сложна електроника, а именно тя е тази, която най-често се проваля в съвременните автомобили.

Не е изненада обаче, че рейтингът е доминиран от модели на японски марки - шест от тях са в ТОП-10. Лидер е предишното поколение Honda Jazz, следвана от Mazda 2 на второ място и Toyota Auris на трето. Ето и десетте най-надеждни автомобили на възраст под 10 години, които са и с най-ниски разходи за ремонт:

1. Honda Jazz

2. Mazda 2

3. Toyota Auris

4. Mazda MX-5

5. Toyota Aygo

6. Kia Ceed

7. Kia Rio

8. Suzuki Alto

9. Hyundai i20

10. Peugeot 107

Екземпляри от всички тези автомобили се продават у нас и могат да бъта намерени в най-големия сайт за автомобили в България mobile.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 36 гласа.

Свързани новини