Отидете към основна версия

5 448 27

Жените не трябва да карат кола през зимата

  • птп-
  • жени-
  • шофьори

Това показва ново издледване на застрахователния бранш

Снимка: Shutterstock

В началото на годината жените шофьори са най-застрашени от инциденти на пътя, показва ново проучване, направено от автомобилния застрахователен бранш. Според тези данни януари е признат за най-опасния месец за жените шофьори, тъй като през януари се отчитат най-голям брой „тотал-щети“ (когато колата не може да бъде възстановена), а причината за това са катастрофи с участието на жени зад волана - 22% от общия брой застрахователни събития.

Другите два месеца, в които жените се съветват да бъдат изключително внимателни, докато шофират, са март (19%) и февруари (16%). Така пикът на общите пътнотранспортни произшествия, станали с участието на жени е първото тримесечие на годината, съобщават застрахователите. А през лятото нежната половина от водачите на моторни превозни средства са най-малко застрашени от инциденти.

Интересното е още, че най-проблемната възраст за жена шофьор е 38 години. Дами на тази възраст участвали в ПТП-та са 6% от общия брой на такива застрахователни събития. На второ място в тази мрачна класация са шофьорките на 33 години (5%), а на трето - 61 години (4%).

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 22 гласа.

Свързани новини