Отидете към основна версия

28 014 53

Една седмица до появата на първия сериен Москвич

  • москвич-
  • jac-
  • производство

Заводът "Москвич" се подготвя за старт по сглобяването на автомобили

Заводът "Москвич" ще започне първото сглобяване на автомобили следващата седмица, каза кметът на Москва Сергей Собянин в интервю за РИА Новости. В интервюто кметът отбеляза, че след като голям брой инвеститори са напуснали Москва, преобладаващата част от освободените ниши са заети от руски предприемачи. Според Собянин единствената проблемна ниша е автомобилната индустрия.

"Но следващата седмица "Москвич" ще започне първото сглобяване. И догодина, надявам се, вече ще достигне параметрите на обема на работа, сравним с периода, когато Renault беше там. А след 2-3 години планираме да пуснем собствена платформа, руската платформа за електрически превозни средства", каза Собянин.

ще припомним, че през месец май тази година френският автомобилен производител Renault предаде завода си Renault Russia на властите в Москва. Малко след приключване на сделката името на предприятието бе променено на "Москвич".

Според плановете на компанията заводът ще произвежда четири кросоувъра, включително един електрически, и седан. До края на 2022 г. ще започне сглобяването на китайските JAC, а в бъдеще производството на превозни средства ще стане с дълбока локализация, включително електрически превозни средства на собствена платформа.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 48 гласа.

Свързани новини