Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 10:32 8 860 19

Възроденият Москвич започна да създава дилърска мрежа

  • москвич-
  • дилърска мрежа

В началния етап се разглеждат компании от 23 града на Русия

Възроденият Москвич започна да създава дилърска мрежа - 1

Възродената руска марка Москвич започна да формира собствена дилърска мрежа. Това се съобщава в нейния официален канал в Telegram. Сега компанията приема заявления от фирми за получаване на статут на дилър за продажба и поддръжка на автомобили Москвич. На първия етап в подбора ще участват кандидати от 23 руски града, които могат да осигурят необходимата инфраструктура.

Засега са обявени само няколко критерия за избор на бъдещи дилърски партньори и те се отнасят до електрическите автомобили, които Москвич възнамерява да започне да произвежда тази година. По този начин кандидатът трябва да е готов да формира инфраструктура за демонстрация, продажба и поддръжка на електрически коли.

Други изисквания не се разкриват. Също така все още не е напълно ясно кои автомобили ще слязат от поточната линия на завода. В същото време квотата за производство до края на 2022 г. е 600 превозни средства, 200 от които трябва да бъдат оборудвани с електрически силови трактове. По всяка вероятност първоначално заводът ще произвежда китайски модели със собствена емблема, сглобени от готови комплекти.

По-нататъшният план на московското предприятие е да разработи собствени платформи с дълбока локализация за коли с ДВГ и за електрически превозни средства. Възможните доставчици на "зелени" автомобили вече са посочени. Ростехсе е включил доброволно и ще доставя батерии и двигатели. Electric Vehicles Manufacturing Rus (EVM) , известен с проекта за електрически автомобили UAZ Profi, къщо ще се включи в проекта.

МАЗ Москвич бе създаден на мястото на бившето Renault Russia, което Renault предаде на московските власти като част от изтеглянето си от страната през пролетта. В същото време френската компания се раздели с АвтоВАЗ, продавайки своя дял (повече от 67 процента) на НАМИ.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любопитен

    36 16 Отговор
    По колко ще се чака, че за предния Москвич баща ми чака 15 години?

    Коментиран от #3, #8, #9, #19

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Не четеш,ли

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Любопитен":

    Още е в проект.
  • 4 БСП за България и Радев

    20 29 Отговор
    Най-после народна кола. Готов съм да се запиша в листата на чакащите. Това ще е кола, която ще удари в земята западните пластмасови боклуци на Фолксваген или Рено. Това ще е истинско желязо. Здрава, непробиваема машина

    Коментиран от #12

  • 5 Ауу

    16 15 Отговор
    Бсп щели да ги продават тези таралястици .Комунистите са дална напаст .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Благой от СОФстрой

    14 12 Отговор
    "Мосито" ще получава тенекиите си от руските танкове разтреляни в Украйна и от Украйна, традиция!
  • 8 алооо

    21 8 Отговор

    До коментар #1 от "Любопитен":

    Чакал е 15 години ама тогава е било мирно време.Сега е война, поне 30 години ще чакаш.Едно време на тракторите ЮМЗ и Болгар им викахме че са трактори прайни по време на война, толкоз "хубави" бяха.Так ще бъде и с тоз Масквич - прайн по време на война.Смятай колко читав ще е.

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 контра гайка

    16 7 Отговор
    Дилърска мрежа ще направят, ама какво ще продават? Още не са се разбрали какво ще правят, от какво ще го правят и могат ли да го направят.

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Калмук

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "БСП за България и Радев":

    Не се притеснявай ... Опашката за тази безаналогова кола ще е толкова "голяма", че ще ти я доставят с наложен платеж.
  • 13 Как какво

    16 3 Отговор

    До коментар #10 от "контра гайка":

    Нали се научиха от новите ни братя как да продават чертежи срещу цената на краен продукт, излязъл от употреба?
  • 14 Е браво

    13 1 Отговор
    Да не похвали човек техническото чудо, че веднага го триете. Бе, свобода на словото и езика. И какво беше не политкоректно в пояснението, че никога не се е чакало за москвич, а?
  • 15 жо жо

    10 2 Отговор
    за Радев да си тръгва за русия
  • 16 Знайко

    5 0 Отговор
    И аз КЪЩО ще се включа. Хора, вземете прочетете преди да ъплоуднете поне. Вземете спелчек си пуснете за българския , ако Ви трябва де! То мъка човек да прочете една статия без да има 5 повода да се възмути!
  • 17 Тираджия

    10 0 Отговор
    Аз съм тираджия и ши си го купя от корекома с долари , без да чакам ред.
  • 18 Оня

    5 3 Отговор
    КлоZетия още не се е научила да прави котлон без копчета , ама електричка ще праи :)
  • 19 Чакал е щото е прост

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Любопитен":

    Отиваш в Мототехника , купуваш си веднага секънд хенд, пет , максимум седемгодишен за никаква цена и си караш ...ако искаш ново ,докато ти излезе номера можеше да си вземеш директно - Шкода, Вартбург, а можеше и Опел, имаше представителен магазин до Министерството на Земеделието.
    Много лъжеш ,значи.