Отидете към основна версия

5 587 9

Полицаи конфискуваха фалшиво Ferrari (ВИДЕО)

  • ferrari-
  • копие-
  • клонинг-
  • полиция

Финансовата полиция на италианския град Асти обяви края на операцията Cavallino ("жребец"). Във връзка с тази акция е иззето копие на Ferrari F430 и изпратено в наказателен паркинг, а собственикът му е задържан. За това пише La Gazetta delo Sport .

Съобщава се, че 26-годишният италианец е обвинен в нарушаване на авторски права и производство на фалшиви продукти. Той фалшифицирал, при това доста успешно, суперавтомобил Ferrari и незаконно използвал върху него регистрираните в патентното ведомство емблеми на италианската марка.

Полицията установява, че клонингът на Ferrari F430 е базиран на евтиния спортен кабриолет Toyota MR2. В дизайна му обаче са използвани оригинални резервни части на Ferrari - преден капак, калници, капак на багажника, джанти и спирачни апарати.

Според една от версиите италианецът сам е построил фалшивия суперавтомобил Ferrari, според друга - той го е купил готов. При всички случаи обаче ще трябва да отговаря пред съда, въпреки че не е имал намерение да продава колата, а я е използвал за собствени цели.

Суперавтомобилът Ferrari F430 се произвежда от 2004 до 2009 г. Оригиналният автомобил е оборудван с 4.3-литров V8 мотор с мощност 490 к.с. и е в състояние да развие 315 км/ч и да ускори до 100 км/ч за 4 секунди. Сега такова Ferrari F430 се предлага на цени от 100 000 до 150 000 евро.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.

Свързани новини