Last news in Fakti

22 Март, 2023 15:53 3 178 6

Турски мотоциклетен състезател научи тригодишния си син да кара Ferrari (ВИДЕО)

  • ferrari-
  • дрифт-
  • турция
Турски мотоциклетен състезател научи тригодишния си син да кара Ferrari (ВИДЕО) - 1

Зейн Софуоглу от Турция е най-младият състезател в света. На тригодишна възраст той вече кара суперколата Ferrari SF90 Stradale, която е с мощност 1000 конски сили. Видео с уменията на малкия състезател бе публикувано в Instagram.

Кенан Софуоглу, който в момента е депутат в турския парламент, е смятан за един от най-добрите мотоциклетни състезатели в света. Той има пет шампионски титли в серията SuperSport World Championship.

Синът му Зейн започва да учи основите на шофирането на автомобили и мотоциклети от двегодишна възраст. Специално за това баща му преоборудва своето Ferrari SF90 Stradale, струващо над 500 000 долара.

Вследствие на модернизациите по колата, на шофьорската седалка се появяват закопчалки за детско столче, а педалите на колата са повдигнати, за да може детето да ги достига.

Зейн Софуоглу бързо разбира основите на шофирането на суперавтомобила и започва да показва завидни умения зад волана. Баща му публикува видеото в Instagram, което предизвика обществен гняв.

Състезателят обаче е загрижен за безопасността - синът му е с каска и огнеупорен гащеризон, а дрифт уменията си малкия състезател показва на само и единствено на закрита писта.

Младият шофьор демонстрира умения на отличен пилот и лесно се справя с трудни завои. Баща му пък не се страхува, че суперавтомобилът Ferrari SF90 Stradale е с мощност 1000 конски сили ускорява до сто само за 2.5 секунди и развива 3скорост от 340 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО

    13 1 Отговор
    простотията по хората ходела....
  • 2 Я па ти

    14 2 Отговор
    ,, Две неща са безкрайни - човешката глупост и Вселената. За второто не съм съвсем сигурен. " - Алберт Айнщайн.
  • 3 Българин

    4 1 Отговор
    Какъв е смисълът на това ?
  • 4 Патурко

    4 1 Отговор
    Вие да не искате на Акъл да го научи?!? Утре като си повярва и се пребие с откраднатата кола от гаража на фамилията .... да си спомни баща му кой е виновен за смъртта му!!!
  • 5 незнайко

    3 2 Отговор
    Това Ферари радиоуправляемо ли беше?
  • 6 Ей, праволинейници, на този

    1 0 Отговор
    Свят освен обикновени бастуни, като вас, има и гении, със способности, които никога няма да разберете! А вие си стойте кротко цял живот и не забравяйте да стегнете яко коланите! Че иначе - голям страх!