Last news in Fakti

1 Декември, 2022 12:24 5 529 9

Полицаи конфискуваха фалшиво Ferrari (ВИДЕО)

  • ferrari-
  • копие-
  • клонинг-
  • полиция
Полицаи конфискуваха фалшиво Ferrari (ВИДЕО) - 1

Финансовата полиция на италианския град Асти обяви края на операцията Cavallino ("жребец"). Във връзка с тази акция е иззето копие на Ferrari F430 и изпратено в наказателен паркинг, а собственикът му е задържан. За това пише La Gazetta delo Sport .

Съобщава се, че 26-годишният италианец е обвинен в нарушаване на авторски права и производство на фалшиви продукти. Той фалшифицирал, при това доста успешно, суперавтомобил Ferrari и незаконно използвал върху него регистрираните в патентното ведомство емблеми на италианската марка.

Полицаи конфискуваха фалшиво Ferrari (ВИДЕО)

Полицията установява, че клонингът на Ferrari F430 е базиран на евтиния спортен кабриолет Toyota MR2. В дизайна му обаче са използвани оригинални резервни части на Ferrari - преден капак, калници, капак на багажника, джанти и спирачни апарати.

Според една от версиите италианецът сам е построил фалшивия суперавтомобил Ferrari, според друга - той го е купил готов. При всички случаи обаче ще трябва да отговаря пред съда, въпреки че не е имал намерение да продава колата, а я е използвал за собствени цели.

Суперавтомобилът Ferrari F430 се произвежда от 2004 до 2009 г. Оригиналният автомобил е оборудван с 4.3-литров V8 мотор с мощност 490 к.с. и е в състояние да развие 315 км/ч и да ускори до 100 км/ч за 4 секунди. Сега такова Ferrari F430 се предлага на цени от 100 000 до 150 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    10 1 Отговор
    Като го тикнат в затвора, от Ферари ще са много щастливи, че няма, кой да им фалшифицира автомобилите!
  • 2 Някоя си

    15 0 Отговор
    Малиии що нещо нарушители има по света🤣🤣🤣🤣 дават ги по дискавари от време на време 🤣🤣🤣🤣 пък да не говорим че в тубата е пълно с клипове на строеж на реплики....🤣🤣🤣🤣
  • 3 123456

    16 1 Отговор
    Ей глава, глава - можеше отпред да го направи като Ферари , а отзад - като Ламборджини - тогава никой не можеше да му каже копче! Ееее , и щеше да има 2 суперяки коли ....

    Коментиран от #6

  • 4 Въпрос

    9 0 Отговор
    Виждат се регистрационни табели на кадрите! Как го е регистрирал и ако е като Тойота, как е минавал ГТП. Другото е ясно! ,:))

    Коментиран от #5

  • 5 Да, да

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Въпрос":

    И там има Горубляне. Както Атина в САЩ!
  • 6 РЗС

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "123456":

    не формата е проблема, а емблемите на ферари. Не можеш да ползваш патентовани емблеми на производител, освен ако не ги промениш, примерно вместо конче да е магаренце, тогава си караш кат пич, та ако ще колата да е 1 към 1 с оригинала

    Коментиран от #7

  • 7 123456

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "РЗС":

    Браво! Браво, господине!

    Коментиран от #9

  • 8 Гацо

    5 2 Отговор
    Че си напраим ладата като бмв от 60г.и че им каем на куките че е хибрид...
  • 9 Митница

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "123456":

    Така е - в Кетай се продават пълни копия на БМВ, примерно, но без емблеми. Отделно се продават и емблеми...