Last news in Fakti

9 Юли, 2023 12:00 8 991 5

Синът на Енцо Ферари направи кросоувър в стила на спортната кола на баща си (ВИДЕО)

  • ferrari-
  • purosangue-
  • 400 superamerica-
  • енцо ферари-
  • пиеро ферари

Приликите на Ferrari Purosangue с Ferrari 400 Superamerica обаче са само визуални

Синът на Енцо Ферари направи кросоувър в стила на спортната кола на баща си (ВИДЕО) - 1

Приживе Енцо Ферари не разрешаваше в компанията с неговото име да се произвежда нищо друго освен спортни коли, но през 21 век пазарът се промени и Ferrari нямаше как да пренебрегне исканията на клиентите.

През 2022 година на бял свят се появи първият кросоувър в историята на марката, наречен Purosangue и Пиеро Ферари стана един от неговите собственици. Единственият син на "Comendatore", който все още е жив, реши да отдаде почит към баща си и направи своя кросоувър в стила на Ferrari 400 Superamerica.

Настоящият модел е боядисан в зелен цвят Verde Dora, който точно съответства на личната кола на Енцо - 400 Superamerica, произведена през 1962 година. Алуминиевите джанти Purosangue с пет спици са боядисани в т.нар. зимно сиво, подобно на небоядисани въглеродни влакна.

Интериорът е декориран с кожа Jade Brown, която също абсолютно точно копира кафявия кожен салон на класически спортен автомобил на Енцо. Но технически Ferrari-то Purosangue на Пиеро Ферари си остава стандартно.

Кросоувърът запазва 6.5-литровия си атмосферен V12 двигател, който е с мощност 725 конски сили и идва наготово от Ferrari 812 Superfast в комбинация с 8-степенна роботизирана скоростна кутия и задвижване на четирите колела.

Що се отнася до Ferrari 400 Superamerica от 1962 година, която е личният и най-любим автомобил на Енцо Ферари, то тази кола е оцеляла непокътната до днес и се съхранява в музея Revs Institute във Флорида.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павка

    5 22 Отговор
    Старите ферарита са легенда, новите са жалки подобия, като на Шарл Леклер бръкмата 😁

    Коментиран от #2

  • 2 РЗС

    24 4 Отговор

    До коментар #1 от "Павка":

    Ти колко от новите ферарита си притежавал или карал и колко от старите та ги сравняваш така умело? Нека позная - няколко и никога! Това не ти е на германците ширпотребата, ферари са класа и винаги ще са, на това се дължи името им и до ден днешен, имам приятели с ферарита и не съм чул лоша дума от тях.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Митака

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "РЗС":

    Не съм фен на ферари, прекалено са помпозни за моя вкус, ако имам такива пари бих си взема порше, но това което си написал е абсолютно вярно, който следи автомобилния пазар знае, то и затова най скъпите колекции са от ферари