Отидете към основна версия

6 383 16

Новият кросоувър на Alfa Romeo се оказа не много стабилен

  • alfa romeo-
  • tonale-
  • лосов тест

Моделът Tonale премина през "лосовия тест" по-бавно от Honda Civic

Новият кросоувър Alfa Romeo Tonale, роднина на Jeep Compass и позициониран от италианската марка като спортен компактен SUV, по-малък от Stelvio, взе участие в поредния „лосов тест“, организиран испанския портал km77.

Ще припомним, че това е тест за маневреност - тестовата кола трябва да се отклони рязко, сякаш животно е изскочило на пътя, и след това да се върне в лентата си, без да удари конусите. Резултатът се счита за успешен, когато автомобилът се справи със задачата със скорост от 77 километра в час.

Но Alfa Romeo Tonale не беше толкова бърза. В тестовете участва Tonale с предно задвижване и с хибриден силов тракт, базиран на мотора 1.3 MultiAir turbo four. Това е специално издание Edizione Speciale, чиято разлика е в 20-цоловите джанти с гуми Pirelli PZero 235/40 96V Performance.

След преминаването на "лосовия тест", Alfa Romeo Tonale не впечатли експертите. Оплакванията са свързанисъс някои от електронните асистенти, а именно системата за стабилизиране, която се оказва почти безполезна. Кросоувърът преминава теста със скорост от 74 километра в час, което е по-бавно от Honda Civic и Nissan Ariya , които преминаха теста със скорост от 77 километра в час.

Заслужава да се отбележи, че самата Alfa Romeo възнамерява да се конкурира с Lexus, а Tonale стана първият премиум модел, който трябва да предизвика японската марка. В специалната версия на Edizione Speciale, кросоувърът струва 39 хиляди евро и е оборудван с матрични фарове, 12.3-инчов цифров инструментален панел и спортен волан.

В допълнение към базовата версия със 131 конски сили, Tonale има и по-мощна опция със 160 конски сили. А в американската спецификация за Tonale е декларирана модификация със задвижване на всички колела с 2.0 бензинов турбо двигател (260 к.с.) и деветстепенен автоматик.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.

Свързани новини