3 Януари, 2023 09:59 3 025 5

Новият Range Rover се провали на "лосовия тест"

  • range rover-
  • лосов тест

Тестът бе преминат със скорост от едва 63 км/ч

Новият Range Rover се провали на "лосовия тест" - 1

Журналистите от испанското издание km77 проведоха поредния "лосов тест", в който тестваха маневреността на кросоувъра Range Rover от пето поколение с plug-in хибриден силов тракт. Новата луксозна кола не успя да премине теста - тя успя да достигне скорост от само 63 километра в час, докато успешна скорост за такъв тест се счита най-малко 77 километра в час, а минимумът е 72 километра в час.

По време на първия опит експертите се опитаха да ускорят до 76 километра в час и да направят маневрите, за да избегнат препятствията, но колата бързо загуби сцепление. Последваха още няколко неуспешни опита за заобикаляне на конусите. В резултат на това журналистите успяха да преминат теста само при скорост от 63 километра в час.

При тази скорост недозавиването беше забележимо по-малко, въпреки че електронната стабилизираща система и при тази скорост работи твърде силно и намалява скоростта на предните колела.

Това не е първият нов и електрифициран автомобил, който се проваля на лосовия тест. В началото на 2022 г. журналистите от същото издание тестваха изцяло електрическия кросоувър Mercedes-Benz EQS и той също не можа да заобиколи конусите със 77 километра в час - експертите успяха да преодолеят пистата със скорост от 72 километра в час.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леля Гошо

    6 3 Отговор
    Вероятно тежи 3 тона, нищо чудно че не завива като лек автомобил
  • 2 ртгъхуй

    6 1 Отговор
    И как тъй бе- нали електричките (за мерцедеса питам) са с нисък център на тежестта, добро сцепление и много добра управляемост? Поне тъй обясняват у всички реклами, купища блогъри дето ги тестват и т.н.- що електричката се проваля на теста?

    Аааа, сетих се- щото тежат безобразно много и са с тесни гуми за да си осигурят още 20-30км. пробег...
  • 3 Автоексперт

    16 1 Отговор
    Това е най-голумият трошляк за всички времена.
    Едиствената функция на всички тези модели е да скъса джоба на собственика, който преди това е дал много сериозна сума за придобиването на въпросното...недуразумение.

    Печели всички антикласации, който не вярва да провери в мрежата.
  • 4 Направо

    5 1 Отговор
    се чудя кой още купува автомобили от тази марка. Скъпи трошливи и трудни за подръжка. Мой познат си беше взел чисто нова такава кочина и на няма 20.000км. е строшил двигател на един прелез в Истамбул.Бил направил такова задръстване че е научил всички псувни на турски език.
  • 5 Дфен

    1 1 Отговор
    Не мога повече с тези истински коли .Няма Дачия да не го мине този лос с по-голяма скорост.