Last news in Fakti

13 Декември, 2022 10:50 6 329 16

Новият кросоувър на Alfa Romeo се оказа не много стабилен

  • alfa romeo-
  • tonale-
  • лосов тест

Моделът Tonale премина през "лосовия тест" по-бавно от Honda Civic

Новият кросоувър на Alfa Romeo се оказа не много стабилен - 1

Новият кросоувър Alfa Romeo Tonale, роднина на Jeep Compass и позициониран от италианската марка като спортен компактен SUV, по-малък от Stelvio, взе участие в поредния „лосов тест“, организиран испанския портал km77.

Ще припомним, че това е тест за маневреност - тестовата кола трябва да се отклони рязко, сякаш животно е изскочило на пътя, и след това да се върне в лентата си, без да удари конусите. Резултатът се счита за успешен, когато автомобилът се справи със задачата със скорост от 77 километра в час.

Но Alfa Romeo Tonale не беше толкова бърза. В тестовете участва Tonale с предно задвижване и с хибриден силов тракт, базиран на мотора 1.3 MultiAir turbo four. Това е специално издание Edizione Speciale, чиято разлика е в 20-цоловите джанти с гуми Pirelli PZero 235/40 96V Performance.

След преминаването на "лосовия тест", Alfa Romeo Tonale не впечатли експертите. Оплакванията са свързанисъс някои от електронните асистенти, а именно системата за стабилизиране, която се оказва почти безполезна. Кросоувърът преминава теста със скорост от 74 километра в час, което е по-бавно от Honda Civic и Nissan Ariya , които преминаха теста със скорост от 77 километра в час.

Заслужава да се отбележи, че самата Alfa Romeo възнамерява да се конкурира с Lexus, а Tonale стана първият премиум модел, който трябва да предизвика японската марка. В специалната версия на Edizione Speciale, кросоувърът струва 39 хиляди евро и е оборудван с матрични фарове, 12.3-инчов цифров инструментален панел и спортен волан.

В допълнение към базовата версия със 131 конски сили, Tonale има и по-мощна опция със 160 конски сили. А в американската спецификация за Tonale е декларирана модификация със задвижване на всички колела с 2.0 бензинов турбо двигател (260 к.с.) и деветстепенен автоматик.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истински КОП

    28 1 Отговор
    Е че хонда савик е ниска туй е високо
  • 2 Алфа Умрело...

    22 10 Отговор
    1.3 мотор и 20 цола джанти!?!? Крос- гейм овър....

    Коментиран от #5

  • 3 Алуди е за луди

    22 7 Отговор
    Това видео е нагласено, ALFA ROMEO винаги е била най добрия спортен автомобил.Алфа Ромео 159 преди години ги разби на този тест, какво ли разбират испанците от автомобили.

    Коментиран от #8

  • 4 Тост

    12 2 Отговор
    Това официален тест ли е или на поредните ютубери?М?!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Анти-маймуна

    3 1 Отговор
    Излючително тесни гуми.
  • 7 ПАВКАТА ОТ ОРКЕСТЪРА

    3 4 Отговор
    Я ТОЯ Е ЖАБАР , Я КАЖИ СЕГА ТУКА ЗАЩО ВСИТЕ ИТАЛЯНЦИ ЯДЕТЕ ЖАБИ , ОНОВА ДЖУДЖЕ ДЖАНИ ЛИ СЕ КАЗВАШЕ ? Е НАЛИ БЕШЕ ЛЕОПАРДИ , (ПЕРКЕ ТЕЛЕФОНО А БУРГАЗ А) !!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️❤️❤️❤️❤️!!!.
  • 8 Трифонов

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "Алуди е за луди":

    "Винаги е била най-добрият спортен автомобил..." И после даваш за пример седана от среден клас 159, един от най-големите недостатъци на който беше фактът, че беше моторизиран много зле. Два добри, но в никакъв случай не спортни дизела - 4 цилиндъра, 1.9 - 150 к.с. и 2.4 литра, 5 цилиндъра 200 к.с., и три бензина на GM, всичките маломощни. Особено 3.0 литровия шестак със... 260 к.с., който не вървеше и гореше, като ламя. Видеото, за което говориш е на тест на Алфа Ромео 159, но... Q4, демек със задвижване на 4 колела, докато БМВ-то 3 серия, което е показано в същия тест, е само със задно. И разликата между двете е нищожна. И го знаеш. Испанците всъщност харесват Алфа и се продават доста добре там... за стандартите на Алфа, разбира се. Така, че... по-кротко с хвалбите. Че от десетилетия нямат никакви продажби, нямат, но все пак и други от нас имат дори преки впечатления от тази марка!

    Коментиран от #9, #10, #11

  • 9 Учиндолски

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Трифонов":

    "Проучването показва, че купувачите на коли с марката Alfa Romeo като цяло са по-доволни от покупката от тези, които купуват коли от марките Lexus, Porsche, Audi, Mercedes и BMW."

    Коментиран от #12

  • 10 Факт

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "Трифонов":

    "Крис Харис в TopGear: „Alfa Giulia е по-добра от BMW M3!”.
  • 11 Без думи

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Трифонов":

    Споделен опит на собственици от чужди форуми."Заключение: Не мисля, че ще избера BMW 120d поради проблеми с дистрибуцията. Разбирам, че бензиновите двигатели също имат много проблеми.
    За мен беше изненада, че фен на BMW ми препоръча Alfa Romeo Giulietta версия 1.4 - 170hp или 2.0 JTD - 170hp"
  • 12 Майстора..

    0 5 Отговор

    До коментар #9 от "Учиндолски":

    Той и челяка с магарето и каруцата е много доволен но това не някакъв фактор...

    Коментиран от #13, #15

  • 13 Пази Боже сляпо да прогледа

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Майстора..":

    Акъл и мс не ти ли дойдат навреме ,не ги чакай.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Баш Майстора.....

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Майстора..":

    То, и Ти ...с тва, твое селско диво лай.лайшко непрофесионално мнение, си ми много доволен моето момче, но това не някакъв фактор...
    ПС:Само са погледни колко минуса (-) имаш.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.