Отидете към основна версия

8 780 11

Окончателно: Казваме сбогом на Ford-овете Fiesta и Focus

  • ford-
  • fiesta-
  • focus

Fiesta ще приключи жизнения си цикъл още през 2023 г., а настоящото поколение Ford Focus ще се произвежда до 2025-а

Ford ще се откаже от два от най-продаваните си модела. Става въпрос за Fiesta и Focus, които няма да получат наследници дори в електрическа версия. За това информира сейта AutoEvolution.

Ford Fiesta и Focus, пуснати съответно през 1976 и 1998 г. и насочени главно към европейския пазар, са намерили милиони купувачи в Европа през годините на своето съществуване.

За 46 години Ford Fiesta смени седем поколения и от модела са продадени повече от 22 милиона бройки, което го направи третият най-продаван автомобил на Ford след Escort и пикапите от F-Series.

Въпреки този успех, Ford реши да се откаже от пускането на наследници на Ford Fiesta и Focus, дори и с електрическа тяга. Така моделът Fiesta ще приключи жизнения си цикъл още през 2023 г., а настоящото поколение Ford Focus ще се произвежда до 2025-а.

„Нямаме планове да пускаме Fiesta или Focus с електрически двигател. Пазарът се променя и дните на хечбеци, седани и комбитата свършиха“, казва ръководителят на европейското подразделение на Ford Мартин Сандър.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 20 гласа.

Свързани новини