Last news in Fakti

19 Януари, 2023 10:51 2 122 4

Вирджиния се отказа от завода на Ford за $3.5 милиарда, тъй като би „послужил като параван за Китайската компартия“

  • завод-
  • ford-
  • catl-
  • батерии-
  • вирджиния

Властите във Вирджиния са изплашени от участието на CATL, така че ще загубят завода и около 2500 работни места

Вирджиния се отказа от завода на Ford за $3.5 милиарда, тъй като би „послужил като параван за Китайската компартия“ - 1

Джоузеф Маккарти е мъртъв, но Червеният страх е жив. Това стана ясно след като губернаторът на Вирджиния Глен Йънгкин разкри защо неговият щат се отказа от построяването на завод за батерии на Ford .

В изявление за The Detroit News прессекретарят на Йънгкин Маколи Портър каза: „Въпреки че Ford е емблематична американска компания, стана ясно, че това предложение ще служи като параван за китайската комунистическа партия, което може да компрометира нашата икономическа сигурност и личната сигурност на жителите на Вирджиния."

Тя добави: „Когато потенциално вредните ефекти от сделката бяха осъзнати, предложението за завода така и не достигна финален етап на обсъждане.“ Портър продължи с думите: „Жителите на Вирджиния могат да бъдат уверени, че компании с известни връзки с Китайската комунистическа партия няма да получат предимство от пакетите за икономически стимули на Британската общност“.

Въпреки че пакетите от стимули могат да бъдат противоречиви, решението означава, че Вирджиния ще загуби от този завод за батерии 3,5 милиарда долара. Richmond Times-Dispatch отбелязва още, че заводът би създал приблизително 2 500 работни места в „един от най-бедните райони на Вирджиния“. Вестникът продължава с твърдението, че заводът е щял да произвежда литиево-железни фосфатни батерии във връзка със съвременната технология Amperex, която е по-известна като CATL.

Този ход разгневи демократите и щатският сенатор Газала Хашми каза: „Решението на губернатора да изтегли Вирджиния от състезанието за новото съоръжение на Ford поставя Британската общност в сериозно неизгодно положение.“ Друг нарече хода „губернаторска злоупотреба“ и се пошегува, че е част от „надпревара срещу Китай“ за засенчване на губернаторите Грег Абът и Рон ДеСантис, които също се смятат за възможни кандидати за президент.

След като Вирджиния отпадна от надпреварата, The Detroit News казва, че Мичиган вече е сред щатите, смятани за финалисти за завода. Ако спечелят наддаването, заводът потенциално може да бъде разположен или в Маршал, или в Мънди Тауншип, който е южно от крепостта на GM във Флинт.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 републикански Москвич

    6 4 Отговор
    Браво, Републиканците се завърнаха!

    Следва 2024 победа, и край на изкуствено създадената рецесия от демоНкратите.
  • 2 НАБЛЮДАТЕЛ

    4 1 Отговор
    Параноя. Съдят за другите по себе си
  • 3 Фъилбж

    2 1 Отговор
    Дж Макарти е велик!
  • 4 иво

    1 0 Отговор
    Тази престъпници са болни от неизлечимата болест -- шизофрении вечен страх ,че другите останалите постоянно ги застрашават, всеки момент могат да им навредят, страх от който не могат да се откъснат и живеят с тоя страх.