7 Март, 2023 15:52 3 240 3

След Focus и Fiesta, Ford спира производството на два от най-популярните си кросоувъри

  • ford-
  • focus-
  • fiesta-
  • escape-
  • edge
След Focus и Fiesta, Ford спира производството на два от най-популярните си кросоувъри - 1

Ford може да се откаже от кросоувърите Escape и Edge и да ги замени с електрически автомобили. Според Джим Фарли, Ford планира да излезе от сегмента на двуредовите масови SUV автомобили с двигатели с вътрешно горене поради недостатъчни продажби. Вместо това производителят ще се фокусира върху търговски превозни средства, пикапи и по-скъпи триредови модели.

"Ford възнамерява да се съсредоточи върху силните си страни", казва Фарли, имайки предвид финансовите резултати от февруари и плановете за бъдещето. "Не искаме да си поставяме твърде много задачи наведнъж, защото това може да ни струва скъпо", завърши той.

Фарли не спомена конкретни кандидати за пенсиониране, но описа сегмента достатъчно подробно - масови кросоувъри с два реда седалки. В момента в линията на Ford има няколко такива модела. Малкият EcoSport, който беше най-компактният и най-евтиният кросоувър на марката, вече не е на поточната линия.

Според Carscoops дилърите разпродават последните екземпляри от моделната година 2022. Bronco и Bronco Sport не са популярни. Така остават моделите Escape и Edge, които най-вероятно ще бъдат пенсионирани след като това бъде сторено с най-масовите леки коли Fiesta и Focus.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 механик

    6 13 Отговор
    Направили са Опел за да има по лоша кола от Форд.
  • 2 Костов защо не е в ЦСЗ?

    17 4 Отговор
    Форд са хубави автомобили, имам Фокус и съм много доволен!
  • 3 Фокус WRC

    6 4 Отговор
    От Форд измислиха тази тъпотия SUV, три тонен автомобил с един човек вътре, в градско задръстване.