Last news in Fakti

17 Април, 2022 12:00 9 234 13

Знаете ли кой е най-популярния спортен автомобил в света?

  • ford-
  • mustang-
  • спортен автомобил
Знаете ли кой е най-популярния спортен автомобил в света? - 1

Едно интересно проучване, базиращо се на статистиките на продажбите на автомобили по целия свят, ни показва, че Ford Mustang отново е най-популярната спортна кола в света. След резултатите от 2021 година, моделът S550 изпреварва по продажби всички останали спортни коли. Информацията е на Ford, позовавайки се на доклад на аналитичната компания S&P Global Mobility.

За една година Ford е продадал около 70 000 Mustang-а по целия свят. Основният пазар през 2021 г. са Съединените щати, на които се падат 76% от продажбите. Значителни скокове в търсенето се наблюдават и в три други държави: 54.3% в Нова Зеландия, 37.3% в Бразилия и 16.6% в Южна Корея.

През първото тримесечие на 2022 година обаче интересът към Mustang в САЩ спадна с 19 процента до 13 986 продадени копия. Въпреки това той все още изпреварва другите преки конкуренти, като Dodge Challenger е на втора позиция с 11 124 продадени коли, а Chevrolet Camaro е трети, избран 6 710 американци.

Тази година трябва да бъде последната за шестото поколение Mustang. От 2023 г. той ще бъде заменен от версия с индекс S650, която, както потвърдиха от Ford, ще получи V8 двигател. Вероятно този мотор ще бъде част от хибриден силов тракт. Компанията заяви, че се опитва да направи двигателя "по-зелен", което ясно ни намеква за предстоящото електрифициране.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буха ха

    43 17 Отговор
    Най-популярен (най-купуван) защото нямат пари за Порше 911.

    Коментиран от #2

  • 2 сектант

    21 11 Отговор

    До коментар #1 от "Буха ха":

    или не могат да си позволят дачия дъстър
  • 3 Пилот на Ферари

    36 14 Отговор
    Форд и спортна кола ? Ай стига глупости . По правилно напишеше мускулеста кола .Това им е определението на американците за техните автомобили . А иначе и най дървеното Порше ще ги направи на луди тия Фордове.

    Коментиран от #5

  • 4 Бачо

    16 7 Отговор
    Това някаква американска класация за най-продаван мъсълкар ли е или нещо друго??
  • 5 Хехехе

    14 14 Отговор

    До коментар #3 от "Пилот на Ферари":

    Я виж нюрбургринг , и се оказва че порше 911 гт рс3 не може да догони понито ;)

    Коментиран от #6

  • 6 Пилот на Ферари .

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "Хехехе":

    Говориш за неща от 2015 година .
    А и Форда е доработен .
    Премахнати са климатикът, озвучителната системата, задните седалки и др .
    Добавени са пълен аеродинамичен пакет, магнитно окачване MagneRide, гуми Michelin Pilot SportCup 2, а джантите са изцяло от композитен материал с въглеродни влакна. Мощността на 5.2-литровия двигател остава неразкрита.
  • 7 Като пише състезателен автомобил

    8 18 Отговор
    Да не мислиш че някой ще тръгне да се състезава с него?

    Да не мислиш че няколко секунди на нюрбургринг са от такова значение за нормалния шофьор?

    Да не мислиш, че в реални пътни условия, повечето шофьори пък били те и професионалисти, могат да се възползват от предимствата на porsche 911? Точно обратното е. Мустангът е много по-бърз точно в тези реални пътни условия, на които казваш "направо". Там той ускорява много по-добре от повечето поршета.

    Коментиран от #13

  • 8 Klasika

    2 7 Отговор
    Опитали са се да се върнат назад в годините и да прилича на мустанг !!! На истински !!!! Но предните фарове са от Хюндай!?????,нищо общо с мустанг!?....- но пак е по добре от спортните коли на бмв-е и Мерцедес които ептем са копирали Хюндай отпреди 30 г.,когато беше модерна зализаната био- форма.... " "Хюнбеемвевай" и " Хюнмерцедесвай"....,по добре е от тия скрапове с електроника,но с тия фарове не прилича на себе си.... Точка и край.... Амин.....
  • 9 ТОЙ

    8 5 Отговор
    САЩ не са целият свят! Запомнете го евроатлантици!!!
  • 10 Култура миянко

    12 2 Отговор
    Голяма част от коментиращите не са прочели заглавието,или им е минало покрай ушите.Никъде не пише на бърз,най скъп,най гъзарски,най добър написта или най голяма пичеловка и т. н..Пише популярен,това значи ,че хората масово го копуват и карат.Това значи,колко струва,какво получаваш за тези пари, имидж,подръжка,дълготрайност и т.н.По принцип базовите модели са относително евтини.Съжалявам,че като излезе модела бях в Сащ и мои приятели ми препоръчаха да взема такъв рентакар и да карам.Съжалявам,че не го направих,така,че нямам мнение,така,че не мога да кажа какво предлага за парите си.Нищо,другия път.Дано да съм бил полезен.
  • 11 Гост

    3 3 Отговор
    Авторе,авторе-Т..кво проста да беше погледнал в Google кой от кога иколко спортни коли произвежда,ама нали по стар български се натягаме на големия брат
  • 12 Steks

    2 1 Отговор
    Най популярният спортист си остава 911 това че продали 70к фордове не я прави най популярна просто на тези 70 000 искащи спортист не им стига джоба за 911
  • 13 Steks

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Като пише състезателен автомобил":

    Харесвам и мустангите последния не че е гига грозен но това е друга тема ама да кажеш че бил по бърз 911 на КАКВАТО и дисциплина да е граничи с неадекватност … споделям една моя случка така се случи карах зад последния модел панамера турбо ес с около 200-210км/ч явно на човека в поршето му писна да съм зад него изрева точно веднъж и се случи телепорт от 210км/ч за няколко секунди вече не го виждах отпред и това 2 тона + кола таа толкоз за порше