Отидете към основна версия

5 538 8

Най-скъпият американски електромобил е продаден за година и половина напред

  • cadillac-
  • celestiq

Търсенето на новия Cadillac Celestiq надмина всички очаквания

Електрическият флагман на концерна General Motors все още не е влязъл в производство, но вече е разпродаден за 18 месеца предварително. Това обяви главният инженер по дизайна на Celestiq, Тони Рома , в интервю за уебсайта на GM Authority.

Cadillac Celestiq 2024 няма да се произвежда масово, тъй като това е най-скъпият електрически модел от САЩ - цената му ще бъде $300 000. Това обаче не попречи на купувачите - те се наредиха на опашка за електрическия автомобил.

Електромобилът ще влезе в производство през декември 2023 г. Той ще се сглобява ръчно и първоначално се предвижда да се произвеждат само по два електрически автомобила на ден. Почти 400 екземпляра от Celestiq ще напуснат завода през първата година.

Електрическият автомобил Cadillac Celestiq е позициониран като имиджов модел. Негови конкуренти ще бъдат скъпите Bentley, Maybach и Rolls-Royce. Купувачите получават широка гама от възможности за персонализиране на автомобила - те могат да избират от огромен брой опции за интериорна декорация.

Новият Cadillac Celestiq 2024 е оборудван по подразбиране с четиризонов климатроник, пет дисплея, въздушно окачване, както и електрическо задвижване, отопление и вентилация на предните и задните седалки.

Големият петметров лифтбек разполага със задвижване на четирите колела и два електрически мотора със системна мощност 608 к.с. Той ускорява до 100 км/ч за 3.8 секунди, а пробегът му ще надхвърля 500 км.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 15 гласа.

Свързани новини