Отидете към основна версия

9 598 50

Чувалили сте за минивана на Lada или за... "Безнадежната Надежда"?

  • lada-
  • миниван-
  • надежда

Днес българите, които добре помнят и са управлявали съветските лади определено не са мнозинство, но интересът към тези коли продължава да е голям. Има модели обаче, които са непознати и за най-големите фенове на съветския автопром. Един от тях ви показваме сега.

Навремето АвтоВАЗ наистина има големи надежди за пускането в серийно производство на седемместен миниван със задвижване на всички колела. Ето защо той получи името: ВАЗ-2120 Надежда.

Преди това обаче на бял свят се появиха снимките на първите модели на минивана - тогава все още без име, който имаше различен цифров индекс и изобщо не приличаше на онова, което се случи в крайна сметка.

При проектирането на този седемместен еднообемен автомобил дизайнерите увеличават основата на Niva с 500 мм, като тя става 2700 мм, а на външен вид ясно поглеждат назад към много популярните тогава Renault Espace и Chrysler Voyager.

Но всяко от трите оформления, създадени през периода 1989-1991 г., е по-просто и, така да се каже, по-близо до реалността от предишното и накрая се получава "Безнадеждната Надежда"...

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 30 гласа.

Свързани новини