Last news in Fakti

7 Февруари, 2024 12:43 6 489 7

Първият миниван на Volvo влезе в производство

  • volvo-
  • миниван-
  • em90

Моделът е с обозначение EM90

Първият миниван на Volvo влезе в производство - 1

Стартира серийното производство на Volvo EM90. Първият миниван в историята на шведската марка се сглобява в Китай в заводите на концерна Geely (който притежава Volvo). Това съобщава сайтът CarNewsChina.

Новото Volvo EM90 се сглобява на същата поточна линия като моделите на марката Zeekr. Това не е изненадващо, защото миниванът е създаден на базата на електрическия автомобил Zeekr 009. Цената на Volvo EM90 започва от $115 000.

Миниванът първо ще се появи в Китай, а след това ще навлезе и на европейския пазар. Първият миниван на Volvo достига 5.2 м дължина и се отличава със сдържан фасетиран дизайн с къса преден капак.

Първият миниван на Volvo влезе в производство

Моделът дебютира в шестместна версия, а седалките на първия и втория ред получават електрическо задвижване, вентилация и масаж. В интериорната декорация са използвани кожа, дърво и дори кристал.

Интериорната конфигурация на Volvo EM90 включва също 15.4-инчов сензорен екран, тризонов климатроник, въздушно окачване, Bowlers&Wilkins аудио с 21 високоговорителя и набор от системи за сигурност.

Първоначално електрическият автомобил Volvo EM90 ще се произвежда във версия със задно задвижване с 272 конски сили и капацитет на батерията 116 kWh. Той може да ускори до 100 км/ч за 8.3 секунди и да измине 738 км без презареждане. По-мощен вариант със задвижване на всички колела се очаква по-късно.

Първият миниван на Volvo влезе в производство


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чист китаец

    2 0 Отговор
    значи ще става но с груба цена

    Коментиран от #2

  • 2 Ммм

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "чист китаец":

    Китаец с напомпана европейска цена
  • 3 БайБоцимир

    3 9 Отговор
    Двигател 2.0? Предполагам бензинов. Това е ламя, ненаситна. Ясно е, че Волво няма как да направят мотор, който да конкурира немските премиум автомобили, въпреки че има претенцията да са в този сегмент, поне като цени. Но могат да вземат нещо от Мазда например - страхотни 6-цилиндрови мотори, или дори старият 6-цилиндров от Тойота.
  • 4 Не следиш играта, Радко

    3 4 Отговор
    Волво отдавна не е шведска марка. Показателен е фактът, че новите китайски автомобили с табели Волво не се купуват в Швеция.

    Коментиран от #5

  • 5 реално

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Не следиш играта, Радко":

    показателен е и факта кой кого купи и колко продава като бройка. Една справка с чичко гугъл си направи за да разбереш къде е бъдещето.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.