Отидете към основна версия

22 666 33

Ново проучване показва, че собствениците на хибридни автомобили ги карат изключително рядко на ток

  • phev-
  • хибриди-
  • проучване

Собствениците на превозни средства с пълна хибридна електроцентрала (PHEV) са много по-малко склонни да карат само на ток, отколкото се смята. Експерти на Международния съвет за чист транспорт (International Council on Clean Transportation) стигнаха до това заключение, изхождайки от ново проучване по темата. Изследването установи, че повече от половината собственици на хибридни автомобили по света почти не използват електрическите двигатели на колите си.

По-конкретно това са 56% по-малко собственици на PHEV коли, отколкото прогнозира Агенцията за опазване на околната среда на САЩ, когато оценява горивната ефективност на превозните средства. Следователно реалният разход на гориво при този вид автомобили е с 67% по-висок.

Хибридната технология (PHEV) е създадена от автомобилните производители, така че колите да използват по-малко гориво и в резултат на това да замърсяват по-малко въздуха. В момента автомобили с пълноценен хибриден тракт са в моделната линия на почти всички големи автомобилни производители.

Много често автомобилите с хибридна PHEV технология се отъждествяват с автомобили с нулеви емисии, като електромобили и автомобили с водород. Въпреки това, както се оказва, собствениците на PHEV автомобили рядко използват хибридната технология.

Тоест те карат на ток по-рядко от очакваното. В същото време подобни хибридни автомобили са значително по-скъпи от стандартните версии без хибридна технология и оборудвани само с ДВГ.

Експертите на ICCT смятат, че производителите на автомобили трябва да бъдат задължени да отчитат разхода на гориво на място и да въведат задължителни изисквания за минималния обхват на електрическата тяга.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 23 гласа.

Свързани новини