Отидете към основна версия

5 905 21

Ford Fiesta била най-ненадеждната кола

  • ford-
  • fiesta

Авторитетно немско AutoBild всяка година провежда тестове, по време на които нова кола трябва да преодолее 100 000 километра пробег, след което се оценява състоянието ѝ. От 2014 година насам германските експерти са тествали точно 80 модела, като един от тях е Ford Fiesta, тестовете на който започват през лятото на 2017 година.

Любопитното е, че това е единствената кола, която не успява да издържи продължителното изпитание. Тестовете приключиха преждевременно - поради сериозен проблем с мотора.

По-конкретно, в двигателя EcoBoost, закрепващият болт на обтегача на ангренажния ремък се е разхлабил. В резултат на това разхлабеният ремък излиза от ролките , което завършва с неприятна среща на бутала и клапани, след което двигателят не може да бъде възстановен.

Но това не е всичко: преди тази повреда германците се оплакват два пъти от спад в нивото на охладителната течност. След всички тези проблеми и предстоящият основен ремонт на двигателя, Ford Fiesta е признат от немското издание за най-ненадеждния модел в цялата история на тези тестове.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 21 гласа.

Свързани новини