Last news in Fakti

15 Март, 2022 13:44 4 368 3

Ford оставя колите без някои екстри

  • ford-
  • екстри-
  • чипове

Компанията ще предлага моделите си без някои опции поради липса на микрочипове

Ford оставя колите без някои екстри - 1

Ford, поради остър недостиг на полупроводници, ще произвежда автомобили без някои опции за комфорт, които не отговарят за безопасността на водача и пътниците. За това с позоваване на източници в компанията съобщава Automotive News. Съответното изявление са направили представители на Ford на среща на Националната асоциация на автомобилните търговци на САЩ (NADA).

Компанията временно ще произвежда автомобили без някои вторични системи, които след края на кризата ще могат да бъдат завършени. Това решение ще позволи на автомобилния производител и дилърите да продължат да произвеждат и продават автомобили.

И така, на първо време, поради липсата на микрочипове, американската компания ще бъде принудена да произвежда всъдеходи Ford Explorer без климатичен блок за пътниците отзад. Предполага се, че след края на недостига на компоненти тези системи могат да се монтират допълнително на автомобилите.

Ford Explorer не е първият модел в САЩ, който остава без редица функции на фона на глобалния недостиг на полупроводници. Например, Cadillac бе принуден да пусне някои автомобили без асистент за паркиране, Chevrolet остави моделите си без отопляеми седалки, а Jeep временно отказа да оборудва Grand Cherokee с въздушно окачване Quadra-Lift.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванушка  🇷🇺

    7 14 Отговор
    Най-добрия Форд е некупения Форд 😄
  • 2 Форд

    10 2 Отговор
    Имам 3 бр.Фокус, преди това 3 бр.Фиеста и съм много доволен!
  • 3 sotko

    1 0 Отговор
    За някакви глупости като асистент за движение в лентата и какво ли не има чипове, ама иначе в сравнително големия Форд "експлорър" отзад ще седят без климатик