Отидете към основна версия

7 856 16

Кой е по-бърз: Toyota Corolla или Honda Civic? (ВИДЕО)

  • toyota-
  • corolla-
  • gr-
  • honda-
  • civic type r-
  • type r-
  • драг

Toyota GR Corolla Morizo ​​​​Edition в сравнение с новата Honda Civic Type R

Основните новости на годината на двете най-известни японски компании се събраха в дуел, като главни участници в него са най-наточените изпълнения на субкомпактните модели на двете марки.

Екстремният хечбек Toyota GR Corolla дебютира през пролетта на 2022 г. и се превърна в една от най-интересните премиери в сегмента на т.нар. горещите модели. Авторите на канала Throttle House решиха да сравнят настоящия модел с основния конкурент - последното поколение на Honda Civic Type R.

Toyota-та получи специална версия на Morizo ​​​​Edition, създадена според желанията на президента на Toyota, като автомобилът впечатлява с преконфигурирана механична трансмисия и задвижване на всички колела GR-Four.

Honda Civic Type R има 2.0-литров 4-цилиндров двигател с мощност 320 конски сили и въртящ момент от 420 Нм, който е съчетан с ръчна скоростна кутия и задвижване на предните колела. Това е най-мощният вариант в историята на Civic Type R и тежи 1 446 килограма.

Toyota GR Corolla е оборудвана с три-, а не с четирицилиндров двигател, но японците успяват да извадят 304 коня и 370 Нм от 1.6-литровия турбо двигател. Morizo ​​​​Edition е по-лека (1 445 килограма) от стандартния модел.

В резултат на това се получи дуел, в който се противопоставят хечбеци, приблизително равни по характеристики, но различни по типа на задвижването. Колко интересна е тази битка на японските "горещи хечове" и кой е по-бърз, можете да видите във видетото.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 28 гласа.

Свързани новини