Отидете към основна версия

49 722 46

Toyota и BMW били най-надеждните автомобили за 2022 г., а тези на Mercedes и VW - най-НЕнадеждните

  • надеждни автомобили-
  • ненадеждни коли-
  • класация-
  • 2022-
  • consumer reports

Становището е на Consumer Reports и е въз основа на допитване до 300 000 американци

Американското списание Consumer Reports (издавано от организацията с нестопанска цел Consumers Union) публикува годишна класация на компаниите с най-надеждни автомобили. Тази година лидери в рейтинга станаха Toyota и Lexus. Германското BMW е на трето място.

Проучването се основава на резултатите от допитване на повече от 300 000 американски шофьори, които притежават автомобили, произведени през периода от 2000 до 2022 г. Те са помолени да си припомнят техническите проблеми, с които се сблъсквали през последните 12 месеца.

Повредите са разделени в 17 основни категории, включително неизправности в двигателя, трансмисията, окачването, горивната система, спирачките, електричеството и електрониката. Въз основа на тези данни автомобилите получават коефициент на надеждност, изразяващ се в точкова система от 0 до 100.

В резултат Toyota и Lexus получават по 72 точки, а BMW и Mazda - 65 точки. На пето място е Honda (62). Следват Audi (60), Subaru (59) и Acura (57). В десетката попадат още Kia и Lincoln, които получават по 54 точки.

Изненадващо, но според тази класация за най-ненадеждни автомобили са признати Mercedes-Benz, който има само 26 точки. В дъното на рейтинга са също Jeep (30) и Volkswagen (31).

Що се отнася до моделите, кросоувърът Toyota Corolla Cross е признат за най-надеждната кола. На второ място е SUV-то Lexus GX. Челната тройка се допълва от Mini Cooper. Следват Toyota Prius и Mazda MX-5. Хибридният Ford F-150 оглавява антирейтинга на най-ненадеждните модели. Списъкът включва още Hyundai Kona Electric и Lincoln Aviator.

Миналата година лидерите в класацията на Consumer Reports бяха сходни. Първият ред в списъка тогава беше зает от марката Lexus. Mazda беше на второ място. Първите три бяха затворени от Toyota.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 34 гласа.

Свързани новини