Отидете към основна версия

19 535 22

Автомобилите с най-добро съотношение цена/качество за 2023 г.

  • автомобили-
  • цена-
  • качество

Публикувана бе годишната класация "Best Cars For The Money 2023" (най-добрите автомобили за парите си), в която експертите на US News & World Report определят моделите с най-добро съотношение цена/качество за годината, представени на северноамериканския пазар. Класацията е интересна, защото в нея има и доста коли, които са представени и в Европа.

Оценката на автомобила взема предвид, както текущата цена на официалните представителства, така и средните данни за оперативните разходи за пет години (поддръжка, ремонти, гориво, застраховка).

Качеството се оценява от техническите характеристики на моделите, официалните оценки за безопасност и надеждност, резултатите от собствените тестове на US News & World Report и прегледите на авторитетни експерти.

Резултатите, получени в двете категории, се корелират и моделите с най-добро съотношение получават титлата "Най-добри автомобили за парите си". Ето и лидерите в своите класове през започналия автомобилен сезон 2023:

Сред леките автомобили:

Малък автомобил - Kia Rio
Компактен автомобил - Honda Civic
Средноразмерна кола - Kia K5
Хибрид - Hyundai Elantra Hybrid
Електромобил - Chevrolet Bolt

В категория SUV:

Субкомпактен - Hyundai Kona
Компактен - Mazda CX-5
2-редов кросоувър - Hyundai Santa Fe
3-редов SUV - Hyundai Palisade
Хибрид - Kia Sportage Hybrid
Електрически - Chevrolet Bolt EUV
Миниван Honda Odyssey.

В общото класирането най-много призьори има марката Hyundai - 4. На второ място с три най-добри коли за парите си е Kia. Третото място си поделят Chevrolet и Honda - по два лидера в клас. От всичко казано до тук излиза, че продукцияна на корейците от Kia Hyundai е с най-добро съотношение цена/качество за 2023 г.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 44 гласа.

Свързани новини