Last news in Fakti

15 Февруари, 2023 16:07 5 785 7

JD Power посочи кои са най-надеждните марки и модели на нашето време

  • jd power-
  • класация-
  • надеждност-
  • автомобили
JD Power посочи кои са най-надеждните марки и модели на нашето време - 1

Аналитичната компания JD Power публикува традиционната класация за надеждност на новите автомобили. Тя се съставя ежегодно, а резултатите от проучването се публикуват на нейния уебсайт .

Методологията на JD Power остава непроменена - експертите интервюират собственици на автомобили на възраст до три години и на база на тези данни отбелязват какви неизправности на автомобила трябва да бъдат отстранени.

Критерият за оценка е броят на повреди на 100 автомобила. Отбелязва се, че най-често при новите автомобили се разваля електрониката. По-специално, най-често срещаните са проблеми с мултимедийните системи.

В сравнение с година по-рано общото ниво на надеждност се е увеличило от 192 на 186 неизправности на 100 автомобила. Също така се отбелязва, че този показател е 182 за масовите модели и 205 за премиум моделите.

Лидер сред марките е Lexus с резултат 133. На второ място е Genesis (144), а на трето е Kia (152). На опашката на рейтинга са Land Rover (273), Lincoln (259) и Audi (252). Най-голям напредък през годината отбелязват RAM (+77 точки), Volvo (+41) и Nissan (+35).

Сред моделите с най-добри показатели са Toyota C-HR и Lexus RX - 111 проблема на 100 автомобила. Посочени са и най-надеждните автомобили в различните класове. Ето и най-надеждните SUV-та според JD Power:


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койотски вой

    24 5 Отговор
    Азиатската прецизност и качество отново са ненадминати
  • 2 Гост

    5 18 Отговор
    Класации колкот щеш! Ама по улиците само немско! А сега де? И надига врява раята, мигар сочи каруцата си от оризищата!

    Коментиран от #5, #7

  • 3 Гост

    16 2 Отговор
    Според една друга класация, у нас има най много висшисти на глава от населението! Половината от тях обаче, продават зеленчуци по пазарите! А сега де? Да се радваш или на ревеш?
  • 4 бай Даньо

    10 0 Отговор
    JD Power класациите са нищо и спокойно могат да се игнорират . Но съвсем случайно са познали за Лексъс. Вица в Америка е че 10 годишен Лексъс ( разбирай с 120 000 мили или към 200 000 км ) е по надежден от чисто нов Крайслер от паркинга на дилъра ... не ми се рискува и имам два Лексъса NX и CT. CT върви безгрешно до сега над 185 000 мили ( към 300 000 км) .
  • 5 ....

    19 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    амии и японско има колкото искаш, но не се заглеждаш. относно немското.. мисленето на българина го знаем. важна е каручката да е немска за пред кафето и пред блока. тва че ти се плаче после е друг въпрос

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    1 8 Отговор

    До коментар #5 от "....":

    Изтъркани фрази, въртяни като грамофонна плоча! Да бе, да, говори си!
  • 7 Нарухито

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    По улиците само немско, ама и по сервизите само немско.
    От четрите немски коли, които съм притежавал, (E39 530d, Е60 545i, Phaeton W12, Ford Cougar 2.5 V6) 3 строшиха двигател и една строши скоростна кутия :
    Много проблеми с електроника, всякакви малки трудно решими и скъпи проблемчета, всякакви течове.