Отидете към основна версия

7 749 15

Антирекламата на Tesla, която бе показана на Super Bowl 2023 (ВИДЕО)

  • tesla-
  • антиреклама-
  • автопилот

Решаващият мач за годината в американския футбол е познат, като "Супербоул". По правило рекламите на Super Bowl доста често са хумористични, а в тях блестят холивудски и поп звезди, но този път една от рекламите беше доста сериозна, като впоследствие бе определена от мнозина и като антиреклама.

Става дума за Dawn Project - организация, която се бори за безопасността в областта на новите технологии. Тази компания показа клип на електромобили Tesla, които са под управлението на автопилот и които блъскат бебешки колички и манекени, както и минават с превишена скорост покрай пътни знаци и училищни автобуси.

Рекламата твърди, че Tesla "застрашава обществото". „Защо NHTSA [Националната администрация за безопасност на движението на САЩ] продължава да разрешава използването на автопилота на Tesla?“ е въпросът в края на видеото.

Това не е първата шумна акция на Dawn Project срещу Tesla. Миналата година производителят на електрически автомобили заплаши да съди основателя на организацията. Tesla издаде специално писмо с искане тази дейност да бъде спряна, тъй като рекламата на Dawn Project съдържа дезинформация за компанията на Илон Мъск. Вижте и тазгодишната скъпоплатена реклама на Dawn Project, излъчена на полувремето на "Супербол".

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 21 гласа.

Свързани новини