Last news in Fakti

6 Март, 2023 13:53 1 773 11

Tesla намали цените и на скъпите си модели

  • tesla-
  • цени-
  • намаление-
  • model x-
  • model s
Tesla намали цените и на скъпите си модели - 1

Tesla намали цените на двете си най-скъпи електрически коли в САЩ, дни след като главният изпълнителен директор Илон Мъск каза, че скорошните намаления на цените за другите модели са довели до значително повишено търсене. Това съобщава Ройтерс .

Новото намаление на Tesla е петото от началото на годината и засяга двата най-скъпи модела на марката. То варира от 4% за Model S до 9% за най-скъпия Model X.

Мъск каза многократно през последните месеци, че Tesla ще се съсредоточи върху понижаването на цените, за да стимулира търсенето, и че е успяла да стимулира поръчките с глобалните отстъпки, въведени през януари.

„Желанието на хората да притежават Tesla е изключително високо. Ограничаващият фактор е способността им да плащат за Tesla“, каза Мъск миналата седмица на деня на инвеститора на Tesla.

През януари Tesla намали цените на колите си на всички пазари, предлагайки отстъпки до 20%, което много анализатори видяха като начало на ценова война за лидера на пазара на електрически автомобили.

Продажбите на Model S и Model X представляват около 4% от глобалните на Tesla за 2022 година. Двата по-евтини модела, седанът Model 3 и кросоувърът Model Y, съставляват по-голямата част.

Уебсайтът на Tesla съобщава, че цените и на двете версии на Model S са намалени с $5000. Базовият Model S е намален с 5% до $89 990, а цената на версията Plaid е намалена с 4% до $109 990.

Цените, както на Model X Plaid, така и на базовия Model X са намалени с $10 000. Цената на базовата версия със задвижване на всички колела на Model X е намалена с 9% до $99 990, а версията Plaid е намалена с 8% до $109 990.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жисиеми на колела и седалки

    4 3 Отговор
    Ще изчерпат електрическите нужди на домакинствата както Печките с ДВГ изчерпват петрола и се получава парников ефект за цялата земя
  • 2 Гост

    8 4 Отговор
    Колкото и да ги намалява напушеняка, пак са над 100 хилки в зелено.

    Коментиран от #4

  • 3 омъскаряване

    6 2 Отговор
    Днес в американските медии пишеше за едни пишман бандити с тесла, които решили с нея да ограбят някакъв магазин натъпкали я със стока и ги хванали на зарядната станция, щот им свършил тока 😂😂😂
    "свети" Илон - Шегобиец ги "пази" 🤣
  • 4 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Да изброявам ли какви кюмбета можеш да купиш за "100 хилки в зелено" ?? Нито едно от тях не заслужава и една десета от тия пари и е също десет пъти по-зле от Тесла във всяко отношение !!

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Аз да ти изброя ли всички марки, които ти никога няма да си купиш?Само дрън дрън каш.

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Ти щото си ги купил всичките , нали , хахахахх !! Както неведнъж ти се каза , лични нападки показват единствено безпомощна и безсилна злоба пред аргументите на тоя който нападаш !! Сто пъти по-добре да се направиш , че не си видял , отколкото да се излагаш като кифладжия !! За добавка мога да ти кажа още , че още на втората година от производството си Модел С мина СВЕТОВНИТЕ продажби на Мерцедес Ес класа , 7 серия БМВ и Ауди А8 !! От всички модификации !! И оттогава е номер едно в този сегмент , ако ще да се задавиш от плюнки и да има още толкова марки , които ТИ няма да си купиш !!

    Коментиран от #9

  • 7 Гост

    4 2 Отговор
    Преди 4 години Тесла си струваше 100 бона, а тукашните теслари предсказваха, че ще струвала 70 бона. Четири години по-късно, Тесла е с намаленията струва пак 100 бона. Нъф сед.

    Коментиран от #10

  • 8 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Така си мислиш, щото си гладен уом.
  • 9 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Аз не видях той да те напада. Видях ти да го нападаш. Това показва твоята липса на аргументи.
  • 10 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Преди 4 години Тесла за 100 бона беше Модел С със 2 мотора и батерия 90 квт със пробег под 600 км ! Сега Тесла за 100 бона е Плейд с три мотора , векторно задвижване отзад , и батерия над 110 квт със пробег почти 800 км и зареждане за 15 минути до 80% ! Без да броим , че за тия 4 години имаш над 50 % инфлация дори в България , тоест сегашни 100 бона са доста ПО-МАЛКО от 70 бона преди 4 години !! Ама за какво да ти обяснявам , повтарям , Модел С ВСЕ ОЩЕ и още дълго ще продава ПОВЕЧЕ и то много повече от всички измислени "премиуми" !! Не ,ами "премиумите" пуснаха електрички и още по-малко продават от Тесла , хахахахахах !!!

    Коментиран от #11

  • 11 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Пълни глупости. Ти, на твоите служители с колко им вдигна заплатите за тия няколко години? Едва ли е с 30%, както се опитваш да изкараш повишението на доходите. Тесла не направиха по-евтина кола, а направиха по-бърза, по-мощна, с повече електромотори, но пак за същите много пари. За какво ти е още и още и още от нещо, което имаш в излишът и не ти трябва повече от него?