Отидете към основна версия

5 262 9

CR посочи най-добрите марки автомобили за 2023 г. BMW e лидер, а LR е на опашката

  • автомобили-
  • марки-
  • класация-
  • 2023-
  • надеждност

Пет компании от Япония в първите десет марки

Американското списание Consumer Reports определи най-добрите марки автомобили за 2023 г. Първото място зае германската марка BMW с общ резултат от 81 точки.

Subaru и Mini също се присъединиха към трите най-добри автомобилни марки на Consumer Reports през 2023 г. Общата им оценка е 79 точки. Трябва да се отбележи, че Subaru е сред първите три автомобилни марки вече четири поредни години.

Lexus и Honda са сред първите пет автомобилни марки, като имат общ резултат от 77 точки. Спрямо миналата година Lexus пада с една позиция, докато Honda, напротив, се покачва с една позиция.

Топ 10 на автомобилните марки на Consumer Reports през 2023 г. включва още Toyota (нагоре с три места), Genesis (нагоре с 12 места), Mazda (надолу с шест места), Audi (надолу с три места) и Kia (нагоре с три позиции).

Както можете да видите, има пет компании от Япония в първите десет марки автомобили. Миналата година те бяха шест. А в челната десетка през 2023 г. няма нито един американски автомобилен производител.

В дъното на този рейтинг е британската компания Land Rover. Общият рейтинг на автомобилите от тази марка е 45 точки. Малко по-добре е положението при Jeep, който има общ резултат от 46 точки. Jaguar има 52 точки, Alfa Romeo е с 53 точки, а Mitsubishi е с 54 точки.

Трябва да се отбележи, че рейтингът на списание Consumer Reports през 2023 г. е съставен от 32 автомобилни марки, присъстващи на пазара в Съединените щати. Цялостната оценка се основава на четири критерия: надеждност, удовлетвореност на собственика, безопасност и резултати от пътни тестове. Тоест вземат се предвид както обективни (резултати от краш тестове, брой неизправности), така и субективни (проучване на собствениците на автомобили) данни.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.

Свързани новини